r
Nosalty Logó

Töltött sampion gomba

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Töltött sampion gomba
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1038 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 172 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    82.9 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2067.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    929 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    827.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    693 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 1038 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A közepes vagy nagyobb gombák szárait levágjuk, és a gomba lemezeit éles késsel egészen a kalap húsáig kivájjuk. A tönköt és a kivájt részeket apróra vágjuk.
  2. Vajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a gombavagdalékot, megsózzuk, megborsozzuk, kevés köménymagőrleményt, csipetnyi majoránnát adunk hozzá, és az egészet együtt megpirítjuk.
  3. A gombák belsejét sóval, borssal fűszerezzük, olvasztott vajat csepegtetünk bele, megtöltjük a vagdalékkal, tetejét kevés reszelt sajttal és morzsával meghintjük.
  4. Forró sütőbe toljuk, és az egészet megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 1626
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom mutatós gombaétel, amit rizibizivel és savanyúsággal tálalunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...