Töltött rántott sajttekercs
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsuzsanagyi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tekercshez
-
50g trappista sajt176 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
A húsos töltelékhez
-
10g vöröshagyma4 kcal
-
28 kcal
-
100g darált sertéshús182 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
20g kenyér55 kcal
-
20g tej11 kcal
A gombás töltelékhez
-
50g gomba11 kcal
-
28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
-
33g tojás42 kcal
A bundázáshoz
-
20g finomliszt73 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
A sütéshez
-
34g napraforgó olaj301 kcal
Összesen
1059
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tekercshez
-
250g trappista sajt880 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A húsos töltelékhez
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g kenyér274 kcal
-
100g tej56 kcal
A gombás töltelékhez
-
250g gomba53 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
165g tojás208 kcal
A bundázáshoz
-
100g finomliszt364 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
A sütéshez
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
5282
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tekercshez
-
12.1g trappista sajt42 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
A húsos töltelékhez
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
24.1g darált sertéshús44 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.3g tojás7 kcal
-
4.8g kenyér13 kcal
-
4.8g tej3 kcal
A gombás töltelékhez
-
12.1g gomba3 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.1g petrezselyem0 kcal
-
8g tojás10 kcal
A bundázáshoz
-
4.8g finomliszt18 kcal
-
5.3g tojás7 kcal
-
4.8g zsemlemorzsa19 kcal
A sütéshez
-
8.2g napraforgó olaj72 kcal
Összesen
256
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.2 g
Zsír
-
Összesen 74.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 377 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1977.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 473 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 661 mg
-
Nátrium 693 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 211 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 290 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 295 mg
-
Retinol - A vitamin: 270 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 242 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 604 micro
Összesen
1059
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 250.9 g
Zsír
-
Összesen 371.9 g
-
Telített zsírsav 99 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 153 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 97 g
-
Koleszterin 1883 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9885.7 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 355 mg
-
Kálcium 2363 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 348 mg
-
Foszfor 3304 mg
-
Nátrium 3465 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 228.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1054.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1449 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 89 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 437 micro
-
K vitamin: 399 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 510 micro
-
Kolin: 1475 mg
-
Retinol - A vitamin: 1350 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1211 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3022 micro
Összesen
5282
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 476.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 167 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 146 micro
Összesen
256
kcal
Hozzávalók
A tekercshez
-
25 dkg trappista sajt
A húsos töltelékhez
-
1 kis fej vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
50 dkg darált sertéshús
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 db tojás
-
2 szelet kenyér
A gombás töltelékhez
-
25 dkg gomba
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 csokor petrezselyem
-
3 db tojás
A bundázáshoz
-
10 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
10 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez
-
2 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A tekercshez
- Egy kis fazékba vizet forralunk, a sajtot beletesszük, lefedjük, a tüzet elzárjuk alatta. Pontosan 30 perc múlva fogjuk majd kivenni.
- Fél óránk van tehát a töltelék elkészítésére, de korábban is elkészíthetjük, mert nem lesz semmi baja. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, majd az olajon megfonnyasztjuk. A húst rárakjuk, kevergetve megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A felvert tojást ráöntjük, kocsonyásodig sütjük, majd félrehúzzuk. A tejben áztatott kenyeret kifacsarjuk, és a húsos masszához tesszük.
- Gombás változathoz a gombát megtisztítjuk, vékonyra fölszeleteljük, majd olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, aprított petrezselyemmel fűszerezzük, végül a felvert tojásokat ráöntjük, és kocsonyásodásig sütjük. Kevés zsemlemorzsát szórhatunk bele, így nem esik szét a massza.
- A fél óra elteltével (hamarabb még nem olvadt fel a sajt, később esetleg ismét kezd megszilárdulni, mert kihűl a víz) lisztezett gyúrólapon vékony téglalap alakúra nyújtjuk. A tölteléket rákenjük, szorosan feltekerjük, mint a bejglit. Kb. 2 cm vastagságúra felszeleteljük. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, bő olajban kb. 2 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés ideje: 2 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 327
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 28639
- Feltöltés dátuma: 2011. november 09.
Ajánló
Párolt rizs, rizibizi, sült burgyonya. Tartármártás.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Zsuzsanagyi
3 recept
A sajtnyújtással nem árt kissé gyorsan dolgozni, és fél órát pontosan betartani! Vannak képeim a különböző fázisokról, de Én csak egy képet tudok ide betenni. 4 éve ballagáson voltunk, ott készítették ebédre a sajttekercset. Mindenkinek ízlett, és nem maradt el a receptkérés. Meg nem számoltam, hányszor készítettem el, de a tizet biztos átléptem. Legutoljára szombaton, mert régen készítettem már, és fotó is kellett róla, hogy megoszthassam Veletek ezt a finom receptet.