r
Nosalty Logó

Töltött rántott sajttekercs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsanagyi
Töltött rántott sajttekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tekercshez

A húsos töltelékhez

A gombás töltelékhez

A bundázáshoz

A sütéshez

Összesen 1059 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tekercshez

A húsos töltelékhez

A gombás töltelékhez

A bundázáshoz

A sütéshez

Összesen 5282 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tekercshez

A húsos töltelékhez

A gombás töltelékhez

A bundázáshoz

A sütéshez

Összesen 256 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    74.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1977.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    661 mg
  • Nátrium
    693 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    211 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    604 micro
Összesen 1059 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    250.9 g

Zsír

  • Összesen
    371.9 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    153 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    1883 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9885.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    355 mg
  • Kálcium
    2363 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    3304 mg
  • Nátrium
    3465 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1054.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1449 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    89 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    437 micro
  • K vitamin:
    399 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    510 micro
  • Kolin:
    1475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1350 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1211 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3022 micro
Összesen 5282 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

A tekercshez

A húsos töltelékhez

A gombás töltelékhez

A bundázáshoz

A sütéshez

Elkészítés

A tekercshez

  1. Egy kis fazékba vizet forralunk, a sajtot beletesszük, lefedjük, a tüzet elzárjuk alatta. Pontosan 30 perc múlva fogjuk majd kivenni.
  2. Fél óránk van tehát a töltelék elkészítésére, de korábban is elkészíthetjük, mert nem lesz semmi baja. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, majd az olajon megfonnyasztjuk. A húst rárakjuk, kevergetve megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A felvert tojást ráöntjük, kocsonyásodig sütjük, majd félrehúzzuk. A tejben áztatott kenyeret kifacsarjuk, és a húsos masszához tesszük.
  3. Gombás változathoz a gombát megtisztítjuk, vékonyra fölszeleteljük, majd olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, aprított petrezselyemmel fűszerezzük, végül a felvert tojásokat ráöntjük, és kocsonyásodásig sütjük. Kevés zsemlemorzsát szórhatunk bele, így nem esik szét a massza.
  4. A fél óra elteltével (hamarabb még nem olvadt fel a sajt, később esetleg ismét kezd megszilárdulni, mert kihűl a víz) lisztezett gyúrólapon vékony téglalap alakúra nyújtjuk. A tölteléket rákenjük, szorosan feltekerjük, mint a bejglit. Kb. 2 cm vastagságúra felszeleteljük. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, bő olajban kb. 2 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés ideje: 2 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 327
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 28639
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 09.

Ajánló

Párolt rizs, rizibizi, sült burgyonya. Tartármártás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zsuzsanagyi 3 recept

A sajtnyújtással nem árt kissé gyorsan dolgozni, és fél órát pontosan betartani! Vannak képeim a különböző fázisokról, de Én csak egy képet tudok ide betenni. 4 éve ballagáson voltunk, ott készítették ebédre a sajttekercset. Mindenkinek ízlett, és nem maradt el a receptkérés. Meg nem számoltam, hányszor készítettem el, de a tizet biztos átléptem. Legutoljára szombaton, mert régen készítettem már, és fotó is kellett róla, hogy megoszthassam Veletek ezt a finom receptet.

Hozzávalók

A tekercshez

A húsos töltelékhez

A gombás töltelékhez

A bundázáshoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...