r
Nosalty Logó

Töltött rántott sajttekercs

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Zsuzsanagyi
Töltött rántott sajttekercs
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tekercshez

A húsos töltelékhez

A gombás töltelékhez

A bundázáshoz

A sütéshez

1059
Kalória
50.2g
Fehérje
45.7g
Szénhidrátok
74.4g
Zsír
211g
Víz
376.6g
Koleszterin
3.1g
Rost
5.2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tekercshez

A húsos töltelékhez

A gombás töltelékhez

A bundázáshoz

A sütéshez

Összesen 1059 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tekercshez

A húsos töltelékhez

A gombás töltelékhez

A bundázáshoz

A sütéshez

Összesen 5282 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tekercshez

A húsos töltelékhez

A gombás töltelékhez

A bundázáshoz

A sütéshez

Összesen 256 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    74.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1977.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    661 mg
  • Nátrium
    693 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    211 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    604 micro
Összesen 1059 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    250.9 g

Zsír

  • Összesen
    371.9 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    153 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    1883 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9885.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    355 mg
  • Kálcium
    2363 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    3304 mg
  • Nátrium
    3465 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1054.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1449 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    89 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    437 micro
  • K vitamin:
    399 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    510 micro
  • Kolin:
    1475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1350 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1211 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3022 micro
Összesen 5282 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 256 kcal

Elkészítés

A tekercshez

  1. Egy kis fazékba vizet forralunk, a sajtot beletesszük, lefedjük, a tüzet elzárjuk alatta. Pontosan 30 perc múlva fogjuk majd kivenni.
  2. Fél óránk van tehát a töltelék elkészítésére, de korábban is elkészíthetjük, mert nem lesz semmi baja. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, majd az olajon megfonnyasztjuk. A húst rárakjuk, kevergetve megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A felvert tojást ráöntjük, kocsonyásodig sütjük, majd félrehúzzuk. A tejben áztatott kenyeret kifacsarjuk, és a húsos masszához tesszük.
  3. Gombás változathoz a gombát megtisztítjuk, vékonyra fölszeleteljük, majd olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, aprított petrezselyemmel fűszerezzük, végül a felvert tojásokat ráöntjük, és kocsonyásodásig sütjük. Kevés zsemlemorzsát szórhatunk bele, így nem esik szét a massza.
  4. A fél óra elteltével (hamarabb még nem olvadt fel a sajt, később esetleg ismét kezd megszilárdulni, mert kihűl a víz) lisztezett gyúrólapon vékony téglalap alakúra nyújtjuk. A tölteléket rákenjük, szorosan feltekerjük, mint a bejglit. Kb. 2 cm vastagságúra felszeleteljük. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, bő olajban kb. 2 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 2 perc

A sajtnyújtással nem árt kissé gyorsan dolgozni, és fél órát pontosan betartani! Vannak képeim a különböző fázisokról, de Én csak egy képet tudok ide betenni. 4 éve ballagáson voltunk, ott készítették ebédre a sajttekercset. Mindenkinek ízlett, és nem maradt el a receptkérés. Meg nem számoltam, hányszor készítettem el, de a tizet biztos átléptem. Legutoljára szombaton, mert régen készítettem már, és fotó is kellett róla, hogy megoszthassam Veletek ezt a finom receptet.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!