r
Nosalty Logó

Töltött padlizsán Myazs konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Töltött padlizsán Myazs konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 277 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 832 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    260 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    1064 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    1001 micro
Összesen 277 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    73.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1926.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    1055 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1174.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    779 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    3191 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    3002 micro
Összesen 832 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    321 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 58 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat félbevágjuk, majd hosszában és széltében belül bevagdossuk, megsózzuk, kicsit félrerakjuk.
  2. A hajdinát felrakjuk főni, 6 ek kell a már készből. (Kétszer annyi vízben kell megfőzni, mint amennyi a kása mennyisége.)
  3. A paradicsomot felvágjuk (félbe, majd szeletekre), a petrezselymet felaprítjuk, a fokhagymát apróra vágjuk, majd összekeverjük, és félrerakjuk.
  4. Avöröshagymát kockákra vágjuk, és a csirkemellet is apró csíkokra, adunk hozzá kevés csirkefűszert.
  5. A padlizsánt kinyomkodjuk, majd serpenyőbe tesszük lefelé fordítva, és sütni kezdjük. Ha kész, akkor kikaparjuk a húsát, megborsozzuk, majd a majdnem üres héját visszarakjuk egy kicsit még pirulni.
  6. Közben a vöröshagymát elkezdjük pirítani, majd a húst rárakjuk, és megsütjük.
  7. Ha kész, összekeverjük a padlizsánnal, és egy nagy késsel/bárddal összeaprítjuk, serpenyőben egy kicsit összemelegítjük, kurkumával fűszerezzük.
  8. A paradicsomos keveréket, 8púpozott ek kását és a húsos-padlizsános keveréket összedolgozzuk egy bő kanál, natúr joghurttal.
  9. Majd a padlizsán héjában tálaljuk, kicsit sütőben összemelegíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10210
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megláttam az oldalon a töltött padlizsán recepteket, és gondoltam, készítek egy saját verziót. A gyerekem imádja, a férjem imádja, és én is imádom. Minden van benne, ami egészséges: hajdina, kurkuma, zöldségek, hús, joghurt... 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...