r
Nosalty Logó

Töltött padlizsán katalán módra

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Töltött padlizsán katalán módra
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

558
Kalória
22.4g
Fehérje
34.3g
Szénhidrátok
39.3g
Zsír
574.1g
Víz
312.1g
Koleszterin
13.8g
Rost
19.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 558 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1675 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1124.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    574.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    671 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    3088 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 558 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    67.1 g

Zsír

  • Összesen
    118 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    936 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3374.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1197 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    1325 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.8 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    1722.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1268 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    427 micro
  • Kolin:
    672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1086 micro
  • α-karotin
    365 micro
  • β-karotin
    2014 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    9264 micro
  • Lut-zea
    1505 micro
Összesen 1675 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    81.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    441 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 80 kcal

Elkészítés

  1. A padlizsánok végeit levágjuk, majd hosszában elfelezzük. A padlizsán belsejét kikaparjuk, de nem túl mélyen, és félretesszük. Ha a magok nagyok, akkor azokat dobjuk ki! A fél padlizsánokat enyhén sózzuk be.
  2. A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és üvegesre dinszteljük benne a hagymát. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, a padlizsán belsejét, és tovább sütjük.
  3. Amikor látjuk, hogy a padlizsán megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, meghintjük kakukkfűvel, és az egészet jól összesütjük. Levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. Ezután belekeverjük a kockára vágott főtt tojást és a reszelt sajtot, majd sózzuk, borsozzuk.
  4. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a padlizsánokat. Amennyiben módunkban áll, a töltelékre fektessünk egy-egy kakukkfűágacskát. Előmelegített sütőben készre sütjük, és langyosan kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40

Könnyű ízletes étel, amit tálalhatunk ebédre vagy vacsorára.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Klasszikus Tafelspitz? – 5 étterem, ahol kiváló, nosztalgikus tányérhúst ehetünk

Számomra tulajdonképpen érthetetlen, miért nincs minden étteremben étlapon a Tafelspitz, ahol van marhából készült húsleves - az mindenesetre örömteli hír, hogy egyre több helyen bukkan fel sokak kedvence, a tányérhús. A lassan főtt marhahús, zöldségekkel, almás tormamártással vagy másféle szószokkal a Monarchia gasztronómiájának egyik gyöngyszeme, mi pedig most öt olyan helyet mutatunk, ahol különlegesen jól csinálják.

Top Receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!