r
Nosalty Logó

Töltött padlizsán katalán módra

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Töltött padlizsán katalán módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 558 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1675 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1124.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    574.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    671 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    3088 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 558 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    67.1 g

Zsír

  • Összesen
    118 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    936 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3374.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1197 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    1325 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.8 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1722.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1268 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    427 micro
  • Kolin:
    672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1086 micro
  • α-karotin
    365 micro
  • β-karotin
    2014 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    9264 micro
  • Lut-zea
    1505 micro
Összesen 1675 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    441 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánok végeit levágjuk, majd hosszában elfelezzük. A padlizsán belsejét kikaparjuk, de nem túl mélyen, és félretesszük. Ha a magok nagyok, akkor azokat dobjuk ki! A fél padlizsánokat enyhén sózzuk be.
  2. A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és üvegesre dinszteljük benne a hagymát. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, a padlizsán belsejét, és tovább sütjük.
  3. Amikor látjuk, hogy a padlizsán megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, meghintjük kakukkfűvel, és az egészet jól összesütjük. Levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük. Ezután belekeverjük a kockára vágott főtt tojást és a reszelt sajtot, majd sózzuk, borsozzuk.
  4. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a padlizsánokat. Amennyiben módunkban áll, a töltelékre fektessünk egy-egy kakukkfűágacskát. Előmelegített sütőben készre sütjük, és langyosan kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 210
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13519
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 16.

Ajánló

Ha a fél padlizsánok nem állnának egyenesen a tepsiben, akkor egy éles késsel vágjunk rá kis talpat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött padlizsán katalán módra
Lizinka_ 604 recept

Könnyű ízletes étel, amit tálalhatunk ebédre vagy vacsorára.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...