r
Nosalty Logó

Töltött padlizsán Icu Mama konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött padlizsán Icu Mama konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 512 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2041 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1732.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    854 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    526.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    1416 micro
  • β-crypt
    237 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 512 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    169 g

Zsír

  • Összesen
    94.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6930.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    931 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    2052 mg
  • Nátrium
    3415 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    2104.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1024 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    886 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    456 micro
  • Kolin:
    748 mg
  • Retinol - A vitamin:
    493 micro
  • α-karotin
    481 micro
  • β-karotin
    5663 micro
  • β-crypt
    946 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1992 micro
Összesen 2041 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    360 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 72 kcal

Elkészítés

  1. A tölteléknek valókat apró darabokba vágjuk (paprika, paradicsom). A padlizsánt kivájjuk, hogy jó sok töltelék férjen bele.
  2. A tölteléknek valókat egy nagy tálba összedolgozzuk (paradicsom, paprika, mexikói zöldségkeverék, darált hús, fűszerek).
  3. A megtöltött padlizsánokat tepsibe fektetjük, letakarva közepes lángon (180 fokon) kb. 40 percig, amíg megpuhul a hús, sütjük.
  4. Mielőtt teljesen elkészülne, levesszük az alufóliát, a padlizsánok tetejét megszórjuk a reszelt sajttal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4086
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az itthon "talált" hozzávalókból próbáltam kihozni a legegészségesebb fogást.

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...