r
Nosalty Logó

Töltött máj

Angie-30
Töltött máj
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

673
Kalória
59.7g
Fehérje
19.6g
Szénhidrát
38.1g
Zsír
248g
Víz
849.5g
Koleszterin
1g
Élelmi rost
3.4g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 673 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2694 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    850 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1571.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    831 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    248 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16338 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    65 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    557 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 673 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    238.9 g

Zsír

  • Összesen
    152.2 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    3398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6287.6 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    564 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    238 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    3323 mg
  • Nátrium
    1396 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    78.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    992.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65352 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    262 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    261 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    161 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2228 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 2694 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4368 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 180 kcal

Elkészítés

  1. A szalonnát kisebb kockákra vágjuk, a hagymát pedig apróra, majd kevés olajon együtt megpirítjuk őket. Ha kissé kihűlt, belekeverjük a tejfölt, a tojást, a majorannát, sót, borsot.
  2. A májat éles késsel bevágjuk (legjobb, ha ket darab májat veszünk, ami 50-50 dkg), a mélyedésbe belekanalazzuk a tölteléket, majd szorosan fóliába csomagoljuk.
  3. 1 óra 15 percet sütjük. (Amikor kivesszük a fóliából, eléggé enged levet sülés közben, vissza lehet tenni a sütőbe még 10-15 percre egy másik tepsiben.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 75 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Egy újságban találtam ezt a receptet, már elég sokszor készítettem.

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Meggyes aprógombóc

Nyáron megannyi gyümölcsös gombócot készítünk, bár e téren a tudomány általában megáll a baracknál és a szilvánál. Pedig egy sor másik szezonális finomság is akad, amit ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...