r
Nosalty Logó

Töltött krumpli Katrintól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Töltött krumpli Katrintól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 733 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2928 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2983.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    595 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    830 mg
  • Nátrium
    1410 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 733 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207.4 g

Zsír

  • Összesen
    177.8 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11935.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    2379 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    3320 mg
  • Nátrium
    5640 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1239.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1128 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    288 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    991 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 2928 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat kicsit megmossuk, s héjával együtt megfőzzük. Ha megfőtt, akkor leöntjük róla a vizet, s késsel leszedegetjük a héját, ez nagyon gyorsan megy.
  2. A krumplikat hosszában kettévágjuk, s minden fél szem krumpli alját kicsit levágjuk egyenesre, hogy tálra tudjuk tenni, majd teáskanál segítségével kivájjuk a belsejét, s kicsit megsózzuk.
  3. Amíg főnek a krumplik, addig 2 db tojást megfőzünk, közben olajon megpirítjuk a vöröshagymát, s rádobjuk a darált húst. Megsózzuk, borsozzuk, köménymagot is szórunk rá, s addig keverjük (kb. 15 perc), amíg nagyjából megpárolódik, megsül a darált hús.
  4. 1 teáskanál pirospaprikát is rászórunk, egyet keverjük, s kész. Elzárjuk alatta a gázt, s a megmaradt krumplik belsejét apró kockákra vágjuk, s hozzászórjuk a darált húshoz, valamint 1 egész nyers tojást is hozzákeverünk.
  5. Utána a 2 db főtt tojást apróra összekockázzuk, s azt is hozzákeverjük. Ezt a tölteléket beletöltjük minden fél krumpliba, majd egy kis tejfölt rakunk rá, a tejfölre jön a sajt, akár szeletsajt, de sima trappista sajtot is reszelhetünk a töltelék tetejére, s mehet az előmelegített sütőbe.
  6. Közepes lángon kb. 25-30 percig sütjük, s készen is van.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9694
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 19.

Ajánló

Köret nem is fontos hozzá, mivel ott a krumpli köretnek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pár éve maradt darált húsunk, s akkor találtam ki, hogy milyen jó lesz krumpli töltésére, s azóta már többször elkészítettem, mert rájöttünk, hogy ez nagyon finom étel!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...