r
Nosalty Logó

Töltött keksz Katicától

Katica
Töltött keksz Katicától
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Keksz

Töltelék

501
Kalória
6.4g
Fehérje
67.5g
Szénhidrát
23.2g
Zsír
24.6g
Víz
55g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
28.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Keksz

Töltelék

Összesen 501 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Keksz

Töltelék

Összesen 5011 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Keksz

Töltelék

Összesen 408 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 501 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    231.5 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3014.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    705 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1362 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    675.1 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    246 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1702 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1669 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 5011 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 408 kcal

Elkészítés

Keksz

  1. A cukrot, a vajat, a sót és a vizet forrásig melegítsük fel közepes lángon. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk 20-25 percig hűlni.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze az átszitált lisztet a sütőporral, majd adjuk hozzá a kézmelegre hűlt folyékony összetevőket. Keverjük össze egy fakanállal, majd gyúrjuk át kézzel. A tésztát osszuk 4 egyenlő részre, csomagoljuk be külön-külön frissen tartó fóliába őket, és hűtőszekrényben 3 órán át pihentessük. A lágy tészta megkeményedik a hűtőben.
  3. Miután az idő letelt, minden darabot sütőpapírlapon 14×35 cm-es téglalappá nyújtunk úgy, hogy a sütőpapírt közben ráhajtjuk, és a sodrófával még így is átmegyünk rajta, hogy mindenütt egyforma vastagságú legyen.
  4. A téglalapokat 5 cm-es csíkokra vágjuk egy derelyevágó segítségével, így összesen 28 db keksz csíkot kapunk. A csíkokat képzeletben elfelezzük. Felébe egy teáskanál krémet teszünk, majd a másik felét ráhajtjuk. Kézzel óvatosan lenyomkodjuk a széleket, majd a sodrófával gyengéden áthajtunk rajtuk.
  5. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a betöltött tésztát ráhelyezzük, és a tetejét megszurkáljuk egy villával.
  6. Előmelegített 180 C fokos sütőben sütjük a kekszeket 10-15 percig, aztán megfordítjuk, és tovább sütjük még 5 percig. Rácsra szedve hagyjuk kihűlni.

Töltelék

  1. A csokoládét, a cukrozott sűrített tejet és a vajat kis lángon olvasszuk fel, hogy krémsűrűségű legyen. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre hűljön.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy kicsit bonyolultnak tűnik, de közel sem az. Nagyon finom, roppanós keksz. Szoktam töltelék nélkül is készíteni, teához vagy csak úgy, nassolni.

További receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...