r
Nosalty Logó

Töltött káposzta édeskáposztából PeZsuRi konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Töltött káposzta édeskáposztából PeZsuRi konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

511
Kalória
25.5g
Fehérje
60.1g
Szénhidrátok
18.8g
Zsír
473g
Víz
64.7g
Koleszterin
8.7g
Rost
10.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 511 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3056 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    473 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    125 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2385 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 511 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.3 g

Zsír

  • Összesen
    112.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    388 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4504.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    726 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    418 mg
  • Foszfor
    1982 mg
  • Nátrium
    1166 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.7 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

Víz

  • Összesen
    2838.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    715 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    961 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1313 micro
  • Kolin:
    580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    751 micro
  • β-karotin
    3000 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    14307 micro
  • Lut-zea
    1776 micro
Összesen 3056 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    371 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 80 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát felaprítjuk, zsíron megpirítjuk, sózzuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Közben előkészítjük a húst.
  2. Tehát a darált húst egy tálba rakjuk, a rizst megmossuk, és hozzáadjuk a húshoz. Sózzuk, borsozzuk, vegetázzuk, belenyomunk egy gerezd fokhagymát, és hozzáadjuk az elkészített vöröshagymát. A konzerv paradicsom felét hozzáadjuk a húshoz, és jól összedolgozzuk.
  3. A káposzta torzsáját kivágjuk, forró, de nem lobogó vízbe helyezzük fejjel lefelé. A forró víztől a levelek leválnak a káposztáról, azokat kiszedjük, és kivágjuk a maradék keményebb ereket. A tölteléket belerakjuk a káposztalevelekbe úgy, hogy kicsi, tölcsér alakú formákat kapjunk. Nem kell túl szorosra feltekerni, hogy a rizsnek maradjon helye dagadni.
  4. A megmaradt káposztaleveleket hosszú csíkokra vágjuk, a fazék aljára rakjuk, majd megszórjuk apróra vágott szalonnával, majd jöhet egy sor töltött káposzta. Soronként megszórjuk szalonnával, és addig rakosgatjuk a töltött káposztákat is, amíg el nem fogynak. A fazekat felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a káposztákat, és feltesszük főni. Sózzunk egy kicsit.
  5. Mielőtt puhára főne, karikára vágott paradicsomot, TV paprikát, kaliforniai vagy pritamin paprika szeleteket rakunk a tetejére, majd a megmaradt fél doboz sűrített paradicsomot ráöntjük a tetejére. Fedő alatt hagyjuk, hogy puhára főjön. Amikor majdnem kész, akkor csinálunk egy világos rántást (zsír, liszt, hideg víz, szűrőn keresztül a fazékba keverjük). A rántás elhagyható, ha csak a töltött káposztákat tálaljuk. Személy szerint szeretem a szaftot is :-)
  6. Tálalásnál a fazék tetején képződött lecsót leszedjük, majd kiszedjük a töltelékeket tányérra, és a lecsót mellé tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 90 perc

Kivételesen ez készült karácsonyi vacsorára, mert az ázsiai boltokban nem nagyon jutottam máshoz:-), azt kell, hogy mondjam, eléggé jól sikerült :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!