Töltött káposzta édeskáposztából PeZsuRi konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
83g darált sertéshús152 kcal
-
50g rizs179 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
6 kcal
-
250g káposzta50 kcal
-
11g bacon45 kcal
-
83g víz0 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
50g paprika8 kcal
-
10 kcal
-
23 kcal
Összesen
511
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
300g rizs1074 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
240g konzerv paradicsom38 kcal
-
1500g káposzta300 kcal
-
68g bacon267 kcal
-
500g víz0 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
300g paprika49 kcal
-
57 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
Összesen
3056
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
2.3g vöröshagyma1 kcal
-
0.4g mangalica zsír4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
13g darált sertéshús24 kcal
-
7.8g rizs28 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
6.2g konzerv paradicsom1 kcal
-
38.9g káposzta8 kcal
-
1.8g bacon7 kcal
-
13g víz0 kcal
-
7.8g paradicsom1 kcal
-
7.8g paprika1 kcal
-
0.4g étkezési keményítő1 kcal
-
0.4g mangalica zsír4 kcal
Összesen
80
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.5 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 750.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 330 mg
-
Nátrium 194 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 473 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 119 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 160 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 125 micro
-
β-karotin 500 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 2385 micro
-
Lut-zea 296 micro
Összesen
511
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 153.3 g
Zsír
-
Összesen 112.9 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 388 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4504.5 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 726 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 418 mg
-
Foszfor 1982 mg
-
Nátrium 1166 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 360.7 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 52 mg
VÍZ
-
Összesen 2838.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 316 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 715 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 961 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1313 micro
-
Kolin: 580 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 751 micro
-
β-karotin 3000 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 14307 micro
-
Lut-zea 1776 micro
Összesen
3056
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 116.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 371 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
80
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 ek mangalica zsír
-
só ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db káposzta
-
3 közepes db paradicsom
-
1 ek mangalica zsír
Elkészítés
- A vöröshagymát felaprítjuk, zsíron megpirítjuk, sózzuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Közben előkészítjük a húst.
- Tehát a darált húst egy tálba rakjuk, a rizst megmossuk, és hozzáadjuk a húshoz. Sózzuk, borsozzuk, vegetázzuk, belenyomunk egy gerezd fokhagymát, és hozzáadjuk az elkészített vöröshagymát. A konzerv paradicsom felét hozzáadjuk a húshoz, és jól összedolgozzuk.
- A káposzta torzsáját kivágjuk, forró, de nem lobogó vízbe helyezzük fejjel lefelé. A forró víztől a levelek leválnak a káposztáról, azokat kiszedjük, és kivágjuk a maradék keményebb ereket. A tölteléket belerakjuk a káposztalevelekbe úgy, hogy kicsi, tölcsér alakú formákat kapjunk. Nem kell túl szorosra feltekerni, hogy a rizsnek maradjon helye dagadni.
- A megmaradt káposztaleveleket hosszú csíkokra vágjuk, a fazék aljára rakjuk, majd megszórjuk apróra vágott szalonnával, majd jöhet egy sor töltött káposzta. Soronként megszórjuk szalonnával, és addig rakosgatjuk a töltött káposztákat is, amíg el nem fogynak. A fazekat felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a káposztákat, és feltesszük főni. Sózzunk egy kicsit.
- Mielőtt puhára főne, karikára vágott paradicsomot, TV paprikát, kaliforniai vagy pritamin paprika szeleteket rakunk a tetejére, majd a megmaradt fél doboz sűrített paradicsomot ráöntjük a tetejére. Fedő alatt hagyjuk, hogy puhára főjön. Amikor majdnem kész, akkor csinálunk egy világos rántást (zsír, liszt, hideg víz, szűrőn keresztül a fazékba keverjük). A rántás elhagyható, ha csak a töltött káposztákat tálaljuk. Személy szerint szeretem a szaftot is :-)
- Tálalásnál a fazék tetején képződött lecsót leszedjük, majd kiszedjük a töltelékeket tányérra, és a lecsót mellé tálaljuk.
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 5452
- Feltöltés dátuma: 2014. december 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Kivételesen ez készült karácsonyi vacsorára, mert az ázsiai boltokban nem nagyon jutottam máshoz:-), azt kell, hogy mondjam, eléggé jól sikerült :-)