r
Nosalty Logó

Töltött kaliforniai paprika marhahúsból

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Lorem Ipsum
Töltött kaliforniai paprika marhahúsból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A paprikához

A paradicsommártáshoz

Összesen 627 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A paprikához

A paradicsommártáshoz

Összesen 2503 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A paprikához

A paradicsommártáshoz

Összesen 60 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2521.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    1682 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    780.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    815 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    621 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    94 micro
  • β-karotin
    8305 micro
  • β-crypt
    2319 micro
  • Likopin
    34738 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 627 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10087.6 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    556 mg
  • Foszfor
    2140 mg
  • Nátrium
    6730 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.3 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    3120.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    3258 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    2483 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1381 micro
  • Kolin:
    794 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    377 micro
  • β-karotin
    33219 micro
  • β-crypt
    9276 micro
  • Likopin
    138950 micro
  • Lut-zea
    1459 micro
Összesen 2503 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    799 micro
  • β-crypt
    223 micro
  • Likopin
    3343 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 60 kcal

Hozzávalók

A paprikához

A paradicsommártáshoz

Elkészítés

A paprikához

  1. A tölteléknek való anyagokat gyúrjunk össze, majd sóval és borssal fűszerezzük meg. A fűszerezésnél ügyeljünk rá, hogy a szokásosnál élénkebb ízvilágot adjunk, mert a főzés során a só és bors íze kifő.
  2. A tölteléket paprikákba töltjük. A paprikákat előtte a szokásos módon készítjük elő, vagyis a magházakat kiszedjük, és a magokat eltávolítjuk a paprika testéből. Tipp: A megadott mennyiségű töltelék körülbelül 15 TV paprikához vagy 8 kaliforniaihoz elegendő, mivel utóbbi nagyobb testű. Én legutóbb például 4 kaliforniait készítettem, a többi töltelékből egyszerűen húsgolyókat gyúrtam.
  3. A megtöltött paprikákat és a kész gombócokat egy lábos vagy kukta aljára helyezzük, majd az edényt feltöltjük annyi vízzel, hogy a húsárut ellepje. Ekkor beletördeljük a húsleveskockát, és felrakjuk főni.
  4. Kuktában forrás után 30 percig vagy lábosban forrás után 40 percig főzzük.
  5. Miközben a húsgombócok főnek, a lisztből, az olajból és a vöröspaprikából vörös rántást készítünk. Ezt a vörös, sár állagú anyagot hagyjuk hűlni, míg a húsáru megfő.
  6. Amikor a húsáru elkészült, a gombócokat kivesszük a lábosból, a rajta lévő lét pedig átmenetileg átöntjük valahová.
  7. A lábosban elhelyezzük a vörös rántást, és ráöntjük a paradicsomot, majd folyamatos kevergetés mellett adagoljuk hozzá a húsról leöntött levet. Két merőkanálnyi lé átöntése után picit összerottyantjuk, majd a maradék lével beállítjuk a paradicsomszósz sűrűségét. Amikor a kívánt sűrűséget elértük, megfűszerezzük sóval, cukorral.
  8. Ha az édeskés paradicsomszószt kedveljük, akkor sok cukorral és egy csipet sóval dolgozzunk. Nem szabad elfelejteni, hogy a húslé már eleve ízesített egy picit. Tipp: a paradicsomszószt kezdetben kis lángon főzzük addig, amíg az első két merőkanálnyi húslét bele nem raktuk. Ekkor csavarjuk fel a "hangerőt". Ízesítéshez használhatunk egy kis citromlevet is, finom, pikáns ízt kaphatunk.
  9. Amikor az ízesítéssel megvagyunk, a húsgombócokat és a paprikát visszahelyezzük a szószba, és összerottyantjuk őket, hogy az ízek összeérjenek.
  • Elkészítettem: 23 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8210
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 08.

Ajánló

Köretnek az elmaradhatatlan petrezselymes főtt krumplit ajánlom, ahogy a Klauzál téri Kádár étkezdében csinálják.:-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Lorem Ipsum 4 recept

Amikor Skóciába érkeztem, az első dolgom az volt, hogy az alapvető konyhatechnikai problémákat megoldjam, merthogy tudniillik itt csak kis mennyiségben kapható őrölt vöröspaprika, de az jó drágán és üvegfalú edényben, amitől sajnos a színe hamar kifakul. Tehát, miután megérkezett a megrendelt kalocsai csomagom, nekiláttam kedvenc ételem elkészítésének nagymamám receptje alapján. A második meglepetés akkor ért, amikor bevásárolni mentem, ugyanis ezen a vidéken a TV paprika ritka, mint  fehér holló. A nagy boltok nem árulják, mert a kaliforniai sokkal mutatósabb, kiadósabb, és itt a paprika nem része a mindennapi étrendnek - kivéve talán a chilit, ami viszont általános csípős ízesítő. Komolyan, úgy használják, mint mi a borsot otthon. Szóval hazatértem egy csomag basmati rizzsel (ki kellett próbálni, bejött), 4 szem különböző színű kaliforniai paprikával (a látvány kedvéért), 2 doboz passata-val (ez otthon is kapható már akárhol), és rittyentettem egy olyan vacsorát, amitől fülünk-farkunk kettéállt.:-))) Ja, igen, még egy apróság: a kaliforniai paprika NAGY, tehát 1 paprika = 1 ember.:-)

Hozzávalók

A paprikához

A paradicsommártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...