Töltött hokkaido tök
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
250g hokkaido tök55 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
100g csirke146 kcal
-
50g csirkemáj60 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
Összesen
365
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1000g hokkaido tök220 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
400g csirke585 kcal
-
200g csirkemáj238 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
Összesen
1459
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
54.2g hokkaido tök12 kcal
-
2.7g vaj19 kcal
-
4.9g lilahagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
5.4g paprika1 kcal
-
21.7g csirke32 kcal
-
10.8g csirkemáj13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
Összesen
79
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.8 g
Zsír
-
Összesen 23.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 250 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 562.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 285 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 286 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1776 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 326 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 1757 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 204 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 20 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
365
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.4 g
Zsír
-
Összesen 95.5 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1002 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2248.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 258 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 196 mg
-
Foszfor 1139 mg
-
Nátrium 465 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1144 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7103 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 34 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 129 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1303 micro
-
Kolin: 630 mg
-
Retinol - A vitamin: 7027 micro
-
α-karotin 153 micro
-
β-karotin 817 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 80 micro
-
Lut-zea 284 micro
Összesen
1459
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 121.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 385 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 381 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
79
kcal
Hozzávalók
-
1 kg hokkaido tök
-
5 dkg vaj
-
1 db lilahagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db paprika
-
40 dkg csirke
-
20 dkg csirkemáj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
zsálya ízlés szerint
Elkészítés
- Először a töknek levágjuk a "sapkáját", majd kivesszük a magját. Hegyes szélű kanállal mélyítjük a tök belsejét úgy, hogy kb. 30-50 dkg tökhúsunk legyen, amit majd visszatöltünk.
- A tököt és a "sapkáját" jénaiba, alufóliával letakarva betesszük a sütőbe, és elősütjük. Kb. 30 perc.
- Vajon megpároljuk a felszeletelt hagymát, a paprikával és a fokhagymával. Majd hozzáadjuk a csirkehúst és a májat. Mikor már kifehéredett a hús, hozzáadjuk a kikapart tököt. Sózzuk, borsozzuk (vegetát is használhatunk). Mikor a tökkel megpuhult, belerakjuk a zsályát.
- Kivesszük a sütőből a tököt, és beletöltjük a ragut, a sapkája elfér mellette. Így sütjük még 30 percig. Tálalásnál rakjuk rá "sapkáját".
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 24976
- Feltöltés dátuma: 2014. október 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon finom tökfajta! Nagyon egyszerű elkészíteni is!