r
Nosalty Logó

Töltött hokkaido tök

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Töltött hokkaido tök
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 365 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1459 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    286 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1776 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1757 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    20 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 365 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.4 g

Zsír

  • Összesen
    95.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1002 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2248.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1139 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1144 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7103 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    34 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1303 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7027 micro
  • α-karotin
    153 micro
  • β-karotin
    817 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    80 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 1459 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a töknek levágjuk a "sapkáját", majd kivesszük a magját. Hegyes szélű kanállal mélyítjük a tök belsejét úgy, hogy kb. 30-50 dkg tökhúsunk legyen, amit majd visszatöltünk.
  2. A tököt és a "sapkáját" jénaiba, alufóliával letakarva betesszük a sütőbe, és elősütjük. Kb. 30 perc.
  3. Vajon megpároljuk a felszeletelt hagymát, a paprikával és a fokhagymával. Majd hozzáadjuk a csirkehúst és a májat. Mikor már kifehéredett a hús, hozzáadjuk a kikapart tököt. Sózzuk, borsozzuk (vegetát is használhatunk). Mikor a tökkel megpuhult, belerakjuk a zsályát.
  4. Kivesszük a sütőből a tököt, és beletöltjük a ragut, a sapkája elfér mellette. Így sütjük még 30 percig. Tálalásnál rakjuk rá "sapkáját".
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 53
  • Össznézettség: 24871
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom tökfajta! Nagyon egyszerű elkészíteni is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...