r
Nosalty Logó

Töltött-göngyölt pulykacomb

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Marcsisef
Töltött-göngyölt pulykacomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 661 kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2642 kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1266 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    716 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1671 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1668 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    20 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 661 kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    277.9 g

Zsír

  • Összesen
    159.7 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1796 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5064.2 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    442 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    2865 mg
  • Nátrium
    1112 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1076.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6683 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    39 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1319 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6671 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    80 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 2642 kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    433 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pulykacombot megtisztítjuk, mossuk, kicsontozzuk A csont helye felől éles késsel kifelé, hogy egyforma vastag szeletet kapjunk, behasítjuk, de nem vágjuk végig. Ugyanezt tesszük a másik oldalával is.
  2. A húst széthajtjuk, kicsit megpaskoljuk, sóval, borssal kívül-belül bedörzsöljük.
  3. Elkészítjük a tölteléket: a csirkemájat szalonnával, fokhagymával összedaráljuk, sózzuk (óvatosan, mert a szalonna sós), borsozzuk.
  4. Alaposan összekeverjük, majd a kiterített húsra egyenletesen elkenjük.
  5. Felgöngyöljük, vékony zsineggel átkötözzük.
  6. A sütőt előmelegítjük. Húst megfelelő nagyságú tepsibe tesszük, zsírral, 2 dl vízzel, alufólia alatt 1 órán át pároljuk. Levesszük a fóliát, készre sütjük, közben zsírjával többször meglocsoljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 37951
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 29.

Ajánló

Párolt rizzsel, salátával kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

A rizses pulykanyak receptemben említett pulykának termetes felsőcombja van, amiből több ember is jóllakik. Most egy ilyen alkatrész lett a vacsoránk. Finom lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...