r
Nosalty Logó

Töltött gomba borban főtt töltelékkel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Padlizsán
Töltött gomba borban főtt töltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 934 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1865 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    70.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2030.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    560 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    790 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    411.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    371 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1256 micro
Összesen 934 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    107.4 g

Zsír

  • Összesen
    140.3 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4061.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1119 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1581 mg
  • Nátrium
    1061 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    822.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    677 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    742 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    485 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2320 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2513 micro
Összesen 1865 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát és a vöröshagymát apróra szeleteljük.
  2. A szalonnát saját zsírján lesütjük, amint elkezd üvegesedni, hozzáadjuk a vöröshagymát is. Időnként kevergessük, le ne süljön a szalonna.
  3. Ha megdinsztelődött a hagyma, hozzáadjuk a darált húst, borsozzuk, majd ha a hús kifehéredett, felöntjük a borral, és kb. 10-15 percig fedő alatt rotyogtatjuk. (Vizet nem öntünk rá, mert a hús és majd a gomba tönkje is enged valamennyi levet.)
  4. Eközben a gombákat megmossuk, de nem hámozzuk! A tönkjeit kitörjük, és apróra szeleteljük, majd a a 15 perc lejárta múlva hozzáadjuk a darált húsos töltelékhez, és további 10 percig összefőzzük. Közben kóstoljuk, kíván-e még sót vagy borsot. Sóval óvatosan bánjunk, mert a szalonna is sós, és a sajt is az lesz.
  5. A főzés végén a töltelék maradék levét elfőzzük, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, a sajt egy részét, és jól átforgatjuk.
  6. A gombafejeket olajozott, picit megsózott tepsibe rakjuk, a kalapok belsejét is enyhén sózzuk, majd mehet bele a töltelék. A végén a fejeket egyesével megszórjuk a maradék reszelt sajttal. (Lapkasajttal leterítve is el tudom képzelni, ha ezt a variációt választjuk, akkor a reszelt sajtból csak a töltelékbe való mennyiséget kell venni. Ez kb. 10 dkg.)
  7. Mehet a sütőbe, és kb. 30 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1332
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 09.

Ajánló

Köretnek sült padlizsánt és kaliforniai paprikát ettünk hozzá, sózva, borsozva, pici citromlével megspriccelve. Maga a töltött gomba elég laktató, így nem kívántunk hozzá se rizst, se krumplit.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Padlizsán 2 recept

A receptet a húgomtól kaptam úgy 1-2 éve, ő is nézte valahol. A hétvégén kihullott a papír a receptes füzetemből, amire le volt írva, és eldöntöttem, hogy elkészítem. Nem bántam meg. Állandó helyet kap a családi étlapunkon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...