r
Nosalty Logó

Töltött cukkini Vettisu konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Töltött cukkini Vettisu konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 396 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 791 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    921.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2129 micro
Összesen 396 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1843.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    792 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    494.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4258 micro
Összesen 791 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    631 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuk a cukkinit, és nem hámozzuk meg! A vastagabb végénél kezdve kb. 7-8 cm magas hengereket vágunk, és kibelezzük azokat. A hengerek belső falát enyhén besózzuk, a cukkini húsát pedig 2-3 cm hosszú, vékony csíkokra vágjuk.
  2. A csirkehúst apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint majorannával ízesítjük, majd kevés olajon a cukkini húsával együtt készre pároljuk. Ezalatt a bulgurt kétszeres mennyiségű vízzel, lassú tűzön készre főzzük, majd a csirkehúshoz adjuk, és együtt készre pirítjuk őket.
  3. Végül egy hőálló tál alját kis helyen kivajazzuk, beleállítjuk a két hengert, majd megtöltjük őket a cukkinis-bulguros-csirkés keverékkel. Én a mellé esett darabkákat felszedtem, és felpúpoztam a hengerek tetejét. Leheletnyi reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, majd 200 °C-os sütőben 20-30 percig a jénai tetejével lefedve kell megsütni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9277
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy magazinban láttam meg a képet a töltött cukkiniről. Úgy döntöttem, elkészítem otthon magamnak. Fantasztikus íze van, igazán egyedi a tálalása, szem és száj ingere ez az étel. Sajnos az alapanyagok mennyiségeit körülbelül adtam meg, mivel nem mértem le a főzés során, illetve az alapanyagok mennyisége függ a cukkini átmérőjétől is, ezért kérek mindenkit, aki elkészíti ezt a receptet, hogy ezt vegye figyelembe! De ha megmarad a töltelék, az sem baj, mert kis szósszal megbolondítva tökéletes főfogás. :) Itt a cukkini szezon, főzésre fel! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...