r
Nosalty Logó

Töltött cukkini sajtos öntettel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Töltött cukkini sajtos öntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Töltelékhez

Öntethez a tetejére

Összesen 834 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Töltelékhez

Öntethez a tetejére

Összesen 3333 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Töltelékhez

Öntethez a tetejére

Összesen 104 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1918.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    634 mg
  • Nátrium
    721 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    628.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    412 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1267 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8898 micro
Összesen 834 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.2 g

Zsír

  • Összesen
    247.5 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    941 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7672.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1556 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    505 mg
  • Foszfor
    2534 mg
  • Nátrium
    2885 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.7 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    2514.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2076 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    412 mg
  • D vitamin:
    164 micro
  • K vitamin:
    912 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    639 micro
  • Kolin:
    852 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1648 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    5066 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35593 micro
Összesen 3333 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1115 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Töltelékhez

Öntethez a tetejére

Elkészítés

Töltelékhez

  1. A cukkiniket megmossuk, és karalábévájóval eltávolítjuk a magházát. Fóliával bélelt tepsibe tesszük, és megszórjuk kevés sóval.
  2. A töltelékhez a hagymát, gombát, paprikát apróra vágjuk. Olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát és a paprikát. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük borral, és kicsit pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A húst sózzuk, borsozzuk, a tojással és a többi fűszerrel, a rizzsel, a kihűlt gombával összedolgozzuk, majd megtöltjük vele a cukkinik belsejét.
  4. A tejfölbe keverjük a tojást, sót és a parmezánt, jól elkeverjük egy villa segítségével.
  5. Folyékony margarinnal megöntözzük a töltött zöldségeket, és leöntjük az öntettel.
  6. 180 fokon 30 percig sütjük.
  7. Kapormártással és párolt rizzsel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4136
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött cukkini sajtos öntettel
Zsuzsamama56 322 recept

Ezt az ételt régóta készítem, mert rengeteg cukkini terem a kertünkben mindig. Többféleképpen is töltöm, és most az egyik receptemet adom közzé!

Hozzávalók

Töltelékhez

Öntethez a tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...