r
Nosalty Logó

Töltött csirkemell ahogy Azsane készíti

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mango
Töltött csirkemell ahogy Azsane készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 689 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4138 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    436 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2222.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    746 mg
  • Nátrium
    1073 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 689 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    386.4 g

Zsír

  • Összesen
    257.6 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    2619 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13333.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    512 mg
  • Kálcium
    1370 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    492 mg
  • Foszfor
    4475 mg
  • Nátrium
    6436 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1817.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1734 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    423 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    116 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    509 micro
  • Kolin:
    2175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1949 micro
Összesen 4138 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megadott tojásmennyiségből 7 tojást felteszűnk főni. A vegyes zöldséget pici vízben puhára pároljuk.Közben a darált csirkemellet összedolgozzuk a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és ízlés szerint egy pici őrölt chillivel illetve egy egész tojással, majd félretesszük, amíg a főtt tojást megpucoljuk.
  2. A kuglóf formát enyhén kiolajozzuk (nem nagyon, mert a baconből is sül ki némi zsiradék), majd kibéleljük baconnal úgy, hogy a bacon szeletek kissé fedjék egymást. Ezután olajos kézzel kis adag darált húst szétlapítunk a tenyerünk között, és a forma aljára, illetve oldalára tapasztjuk, lehetőleg egyenletes vastagságban, ügyelve, hogy maradjon ki egy kis hús, amivel majd befedjük a tetejét. Szórjuk meg egy pici reszelt sajttal a forma hússal bélelt alját.
  3. A főtt tojást aprítóba tesszük, és felaprítjuk, a gombával és a vegyes zöldséggel ugyanígy járunk el. Akinek nincs aprítója, az villával nyomkodja szét a főtt tojásokat, a gombát pedig vágja tetszőleges méretűre. Majd keverjük össze a tojást a gombával, a reszelt sajt egy részével és a vegyes zöldséggel. Ízesítsük sóval, borssal.
  4. A tölteléket belekanalazzuk a formába, és jól lenyomkodjuk, majd a tetejét is megszórjuk reszelt sajttal, majd a maradék darált hússal egyenletes vastagságban befedjük.
  5. Fóliával letakarva 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és fél órán keresztül sütjük.
  6. Fél óra leteltével levesszük a fóliát róla, leöntjük a levet, és visszatoljuk egy 10 percre a sütőbe, amíg megpirul a teteje. Ezután kivesszük a sütőből, és a formát letakarjuk egy tepsivel, pizza formával vagy más lapos hőálló tányérral, és óvatosan átfordítjuk az egészet, így a hús a formából átkerül a tepsire. Én egy pizzasütőt használtam erre a célra. (Az összes levet öntsük le róla előtte, így átfordításnál semmi nem fog kifolyni). Újabb 10 percre visszatoljuk a sütőbe, amíg a bacon szépen megpirul a tetején.
  7. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk hűlni egy picit, így a megszilárduló sajt összefogja a tölteléket, így lehet majd szépen szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 196
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 24854
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hirtelen jött az ötlet, mikor a konyhaszekrény mélyéről előkerült egy soha nem használt, elveszettnek hitt kuglóf forma. A töltelék igazából bármi lehet, és darált marha illetve sertéshússal is elkészíthető.  Hidegen-melegen egyaránt fogyasztható, köretnek egy kis krumplipüré vagy rizi-bizi megteszi. Vékonyra szeletelve egy kis salátával szendvicsbe is kiváló. Ez az első feltöltött receptem, és mivel nem Magyarországon élünk, így hasraütés-szerűen adtam meg a költség-vonzatot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...