r
Nosalty Logó

Töltött csirkemell ahogy Azsane készíti

Mango
Töltött csirkemell ahogy Azsane készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

689
Kalória
64.4g
Fehérje
8.6g
Szénhidrát
42.9g
Zsír
302.9g
Víz
436.5g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
628.1mg
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 689 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4138 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    436 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2222.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    746 mg
  • Nátrium
    1073 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    302.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 689 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    386.4 g

Zsír

  • Összesen
    257.6 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    2619 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13333.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    512 mg
  • Kálcium
    1370 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    492 mg
  • Foszfor
    4475 mg
  • Nátrium
    6436 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1817.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1734 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    423 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    116 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    509 micro
  • Kolin:
    2175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1949 micro
Összesen 4138 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 158 kcal

Elkészítés

  1. A megadott tojásmennyiségből 7 tojást felteszűnk főni. A vegyes zöldséget pici vízben puhára pároljuk.Közben a darált csirkemellet összedolgozzuk a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és ízlés szerint egy pici őrölt chillivel illetve egy egész tojással, majd félretesszük, amíg a főtt tojást megpucoljuk.
  2. A kuglóf formát enyhén kiolajozzuk (nem nagyon, mert a baconből is sül ki némi zsiradék), majd kibéleljük baconnal úgy, hogy a bacon szeletek kissé fedjék egymást. Ezután olajos kézzel kis adag darált húst szétlapítunk a tenyerünk között, és a forma aljára, illetve oldalára tapasztjuk, lehetőleg egyenletes vastagságban, ügyelve, hogy maradjon ki egy kis hús, amivel majd befedjük a tetejét. Szórjuk meg egy pici reszelt sajttal a forma hússal bélelt alját.
  3. A főtt tojást aprítóba tesszük, és felaprítjuk, a gombával és a vegyes zöldséggel ugyanígy járunk el. Akinek nincs aprítója, az villával nyomkodja szét a főtt tojásokat, a gombát pedig vágja tetszőleges méretűre. Majd keverjük össze a tojást a gombával, a reszelt sajt egy részével és a vegyes zöldséggel. Ízesítsük sóval, borssal.
  4. A tölteléket belekanalazzuk a formába, és jól lenyomkodjuk, majd a tetejét is megszórjuk reszelt sajttal, majd a maradék darált hússal egyenletes vastagságban befedjük.
  5. Fóliával letakarva 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és fél órán keresztül sütjük.
  6. Fél óra leteltével levesszük a fóliát róla, leöntjük a levet, és visszatoljuk egy 10 percre a sütőbe, amíg megpirul a teteje. Ezután kivesszük a sütőből, és a formát letakarjuk egy tepsivel, pizza formával vagy más lapos hőálló tányérral, és óvatosan átfordítjuk az egészet, így a hús a formából átkerül a tepsire. Én egy pizzasütőt használtam erre a célra. (Az összes levet öntsük le róla előtte, így átfordításnál semmi nem fog kifolyni). Újabb 10 percre visszatoljuk a sütőbe, amíg a bacon szépen megpirul a tetején.
  7. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk hűlni egy picit, így a megszilárduló sajt összefogja a tölteléket, így lehet majd szépen szeletelni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Hirtelen jött az ötlet, mikor a konyhaszekrény mélyéről előkerült egy soha nem használt, elveszettnek hitt kuglóf forma. A töltelék igazából bármi lehet, és darált marha illetve sertéshússal is elkészíthető.  Hidegen-melegen egyaránt fogyasztható, köretnek egy kis krumplipüré vagy rizi-bizi megteszi. Vékonyra szeletelve egy kis salátával szendvicsbe is kiváló. Ez az első feltöltött receptem, és mivel nem Magyarországon élünk, így hasraütés-szerűen adtam meg a költség-vonzatot.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...