r
Nosalty Logó

Töltött csirke kicsit másképp

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Elementsaqua
Töltött csirke kicsit másképp
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Csirke

Töltelék

Sütés

Összesen 858 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Csirke

Töltelék

Sütés

Összesen 3430 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Csirke

Töltelék

Sütés

Összesen 146 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1943.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    665 mg
  • Nátrium
    916 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1003 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    951 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    581 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    1018 micro
Összesen 858 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    270.1 g

Zsír

  • Összesen
    214.8 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    2200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7774 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    348 mg
  • Kálcium
    679 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    2659 mg
  • Nátrium
    3666 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1183.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4011 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    347 micro
  • K vitamin:
    760 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    90 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    908 micro
  • Kolin:
    1715 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3806 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    2324 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    35 micro
  • Lut-zea
    4072 micro
Összesen 3430 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Csirke

Töltelék

Sütés

Elkészítés

Csirke

  1. Kicsontozzuk a csirkét egy éles késsel, óvatosan, belülről elválasztva a mellcsontot és a hátrészt. Ez nem ördöngösség, éles kés kell és lassú, óvatos mozdulatok. Ahol a belsőséget is kiszedtük, ott kezdjük a mellcsontról leválasztani kis metszésekkel a húst, vigyázva, nehogy elszakadjon a bőr. A felső combcsontot is kivesszük, de akár bent is maradhat. A nehezebb rész a combcsont és a szárnytő találkozása, de kis ügyességgel, a porcos részt átvágva, sikerülni fog. Aki darabolt már csirkét, az tudja, hogy kell akár úgy is átvágni ezt a részt. A műsorban azt mondták, húsz próbálkozás kell a sikerhez, elsőre megvolt, kis szakadás volt a hátrészen, de a cérna segített. :)
  2. A csirkét besózzuk kívül-belül. A fűszerekkel bedörzsöljük, és félretesszük pihenni, míg a töltelék is elkészül.

Töltelék

  1. A töltelékhez a zsemlét beáztatjuk. Gondosan kinyomkodjuk.
  2. Egy fej hagymát apróra vágunk, megdinsztelünk az olajban.
  3. Hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét, az apróra vágott májat. A tojást, a fűszereket, a sót óvatosan. Jól összekeverjük, ha lágynak találjuk a masszát, zsemlemorzsával sűríthetjük.

Sütés

  1. Az elkészült töltelékkel töltsük meg a csirkét. Varjuk be a nyílást, hogy ne folyhasson ki a töltelék.
  2. Tegyük tepsibe, egy kis vizet tegyünk alá. Takarjuk le alufóliával.
  3. 180 fokon a csirke méretétől, súlyától függően kb. két óra alatt elkészül. Amikor kész, vegyük le az alufóliát, és pirosra sülve kivesszük a sütőből.
  4. A húst szeletelés előtt kicsit pihentessük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3092
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 19.

Ajánló

Ez a verzió csodásan szeletelhető, a mellhús pedig zamatos és omlós lesz sütés után.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött csirke kicsit másképp
Elementsaqua 12 recept

Minap láttam a "Hentesek" című műsorban, ahogy kivették egészben a csirke mellcsontját és hátát is, belülről bontva a csirkét. A töltelék már saját, kipróbált verzió. Első alkalommal a hátán kiszakadt, de sikerült "megstoppolni". Ezen verzió jobban tetszik a hagyományos töltött csirkénél. Több töltelék fér bele, és a mell sem szárad ki, zamatos és omlós marad.

Hozzávalók

Csirke

Töltelék

Sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...