Töltött csirke kicsit másképp
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Elementsaqua
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
Csirke
Töltelék
-
41g zsemle111 kcal
-
22g csirkemáj26 kcal
-
83g tojás104 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
18 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
Sütés
Összesen
858
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
Csirke
Töltelék
-
162g zsemle442 kcal
-
88g csirkemáj105 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
71 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g só0 kcal
Sütés
Összesen
3430
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
Csirke
Töltelék
-
6.9g zsemle19 kcal
-
3.8g csirkemáj4 kcal
-
14.1g tojás18 kcal
-
1.9g petrezselyem1 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
Sütés
Összesen
146
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.5 g
Zsír
-
Összesen 53.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 550 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1943.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 665 mg
-
Nátrium 916 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 295.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1003 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 190 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 227 micro
-
Kolin: 429 mg
-
Retinol - A vitamin: 951 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 581 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 9 micro
-
Lut-zea 1018 micro
Összesen
858
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 270.1 g
Zsír
-
Összesen 214.8 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 47 g
-
Koleszterin 2200 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7774 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 348 mg
-
Kálcium 679 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 365 mg
-
Foszfor 2659 mg
-
Nátrium 3666 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1183.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4011 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 101 mg
-
D vitamin: 347 micro
-
K vitamin: 760 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 90 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 908 micro
-
Kolin: 1715 mg
-
Retinol - A vitamin: 3806 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 2324 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 35 micro
-
Lut-zea 4072 micro
Összesen
3430
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 333.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 50.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 172 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 163 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 174 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
Csirke
-
1 kávéskanál só
-
1 szál rozmaring
-
bors ízlés szerint
-
cayenne paprika ízlés szerint
Töltelék
-
3 db zsemle
-
2 db csirkemáj
-
6 db tojás
-
1 csokor petrezselyem
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
Sütés
Elkészítés
Csirke
- Kicsontozzuk a csirkét egy éles késsel, óvatosan, belülről elválasztva a mellcsontot és a hátrészt. Ez nem ördöngösség, éles kés kell és lassú, óvatos mozdulatok. Ahol a belsőséget is kiszedtük, ott kezdjük a mellcsontról leválasztani kis metszésekkel a húst, vigyázva, nehogy elszakadjon a bőr. A felső combcsontot is kivesszük, de akár bent is maradhat. A nehezebb rész a combcsont és a szárnytő találkozása, de kis ügyességgel, a porcos részt átvágva, sikerülni fog. Aki darabolt már csirkét, az tudja, hogy kell akár úgy is átvágni ezt a részt. A műsorban azt mondták, húsz próbálkozás kell a sikerhez, elsőre megvolt, kis szakadás volt a hátrészen, de a cérna segített. :)
- A csirkét besózzuk kívül-belül. A fűszerekkel bedörzsöljük, és félretesszük pihenni, míg a töltelék is elkészül.
Töltelék
- A töltelékhez a zsemlét beáztatjuk. Gondosan kinyomkodjuk.
- Egy fej hagymát apróra vágunk, megdinsztelünk az olajban.
- Hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét, az apróra vágott májat. A tojást, a fűszereket, a sót óvatosan. Jól összekeverjük, ha lágynak találjuk a masszát, zsemlemorzsával sűríthetjük.
Sütés
- Az elkészült töltelékkel töltsük meg a csirkét. Varjuk be a nyílást, hogy ne folyhasson ki a töltelék.
- Tegyük tepsibe, egy kis vizet tegyünk alá. Takarjuk le alufóliával.
- 180 fokon a csirke méretétől, súlyától függően kb. két óra alatt elkészül. Amikor kész, vegyük le az alufóliát, és pirosra sülve kivesszük a sütőből.
- A húst szeletelés előtt kicsit pihentessük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3092
- Feltöltés dátuma: 2018. július 19.
Ajánló
Ez a verzió csodásan szeletelhető, a mellhús pedig zamatos és omlós lesz sütés után.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Elementsaqua
12 recept
Minap láttam a "Hentesek" című műsorban, ahogy kivették egészben a csirke mellcsontját és hátát is, belülről bontva a csirkét. A töltelék már saját, kipróbált verzió. Első alkalommal a hátán kiszakadt, de sikerült "megstoppolni". Ezen verzió jobban tetszik a hagyományos töltött csirkénél. Több töltelék fér bele, és a mell sem szárad ki, zamatos és omlós marad.