r
Nosalty Logó

Töltött csirke csont nélkül

0,0

0 ÉRTÉKELÉS18 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Debmo
Töltött csirke csont nélkül
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A csirkéhez

A töltelékhez

A sütéshez

989
Kalória
72.1g
Fehérje
7.6g
Szénhidrátok
72.9g
Zsír
375.1g
Víz
593.3g
Koleszterin
1.3g
Rost
3.3g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csirkéhez

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 989 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csirkéhez

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 3959 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csirkéhez

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 148 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.1 g

Zsír

  • Összesen
    72.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    593 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1628.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    796 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    375.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2695 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    488 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2690 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    30 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 989 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    288.5 g

Zsír

  • Összesen
    291.7 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    2373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6513.1 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    367 mg
  • Kálcium
    913 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    3184 mg
  • Nátrium
    1644 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    1500.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10779 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    56 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    107 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1952 micro
  • Kolin:
    1524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10759 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    497 micro
Összesen 3959 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 148 kcal

Elkészítés

A csirkéhez

  1. Először a csirkét teljesen kicsontozzuk, kifilézzük úgy, hogy teljesen egészbe maradjon. Segítségül itt van, hogyan is kell.
  2. Ezután ízlés szerint fűszerezzük, és legalább egy fél órát hagyjuk pihenni, addig elkészítjük a tölteléket.
  3. A töltelékhez a vöröshagymát és a gombát megpároljuk, a csirkemájat ledaráljuk, vagy elkaparjuk és a megpárolt gombához adjuk az összetört fokhagymával együtt. Ezután nagy tűzön kb. 5 perc alatt készre pároljuk, hozzáütjük a felvert tojásokat, és alaposan elkeverjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a reszelt sajtot is.
  4. A kész tölteléket a csirkébe töltjük, és ügyesen - hogy sütés közben szét ne nyíljon - átkötözzük.
  5. A tepsibe teszünk két vastagabb szelet füstölt szalonnát, majd arra helyezzük az elészített csirkét, és lefedjük a vékonyabb szeletekre vágott és írdalt szalonnával.
  6. Kevés olajat öntünk alá a vízzel együtt, mellérakjuk a megpucolt vöröshagymát és a héjában meghagyott fokhagymákat.
  7. Fóliával feledve, 1,5 óráig sütjük, majd a fóliát eltávolítva, még 20-30 percet sütjük, hogy szép színt kapjon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20x10

A minap láttam az interneten, hogyan kell csirkét kifilézni, gondoltam, megpróbálom. Sikerült is elsőre, és a végeredmény se lett "kutya". Azért nem a sült változatát raktam fel, mert így nyersen többet mutat.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!