Töltött csirke csont nélkül
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Debmo
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
A csirkéhez
-
375g csirke548 kcal
A töltelékhez
-
75g csirkemáj89 kcal
-
24g csiperkegomba5 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
28g tojás35 kcal
A sütéshez
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
35 kcal
-
38g víz0 kcal
Összesen
989
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
A csirkéhez
-
1500g csirke2193 kcal
A töltelékhez
-
300g csirkemáj357 kcal
-
96g csiperkegomba20 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
110g tojás138 kcal
A sütéshez
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
150g víz0 kcal
Összesen
3959
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
A csirkéhez
-
56.7g csirke83 kcal
A töltelékhez
-
11.3g csirkemáj13 kcal
-
3.6g csiperkegomba1 kcal
-
3.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
3.8g sajt13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
A sütéshez
-
3.8g füstölt szalonna25 kcal
-
6.8g vöröshagyma2 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
5.7g víz0 kcal
Összesen
148
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 72.1 g
Zsír
-
Összesen 72.9 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 593 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1628.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 228 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 796 mg
-
Nátrium 411 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 375.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2695 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 488 micro
-
Kolin: 381 mg
-
Retinol - A vitamin: 2690 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 30 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
989
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 288.5 g
Zsír
-
Összesen 291.7 g
-
Telített zsírsav 96 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 121 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 54 g
-
Koleszterin 2373 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6513.1 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 367 mg
-
Kálcium 913 mg
-
Vas 40 mg
-
Magnézium 335 mg
-
Foszfor 3184 mg
-
Nátrium 1644 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 1500.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10779 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 56 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 209 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 107 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1952 micro
-
Kolin: 1524 mg
-
Retinol - A vitamin: 10759 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 200 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 120 micro
-
Lut-zea 497 micro
Összesen
3959
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 246.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 56.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 408 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 407 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 5 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
148
kcal
Hozzávalók
A csirkéhez
A töltelékhez
-
30 dkg csirkemáj
-
3 közepes db csiperkegomba
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
2 db tojás
A sütéshez
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
1.5 dl víz
Elkészítés
A csirkéhez
- Először a csirkét teljesen kicsontozzuk, kifilézzük úgy, hogy teljesen egészbe maradjon. Segítségül itt van, hogyan is kell.
- Ezután ízlés szerint fűszerezzük, és legalább egy fél órát hagyjuk pihenni, addig elkészítjük a tölteléket.
- A töltelékhez a vöröshagymát és a gombát megpároljuk, a csirkemájat ledaráljuk, vagy elkaparjuk és a megpárolt gombához adjuk az összetört fokhagymával együtt. Ezután nagy tűzön kb. 5 perc alatt készre pároljuk, hozzáütjük a felvert tojásokat, és alaposan elkeverjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a reszelt sajtot is.
- A kész tölteléket a csirkébe töltjük, és ügyesen - hogy sütés közben szét ne nyíljon - átkötözzük.
- A tepsibe teszünk két vastagabb szelet füstölt szalonnát, majd arra helyezzük az elészített csirkét, és lefedjük a vékonyabb szeletekre vágott és írdalt szalonnával.
- Kevés olajat öntünk alá a vízzel együtt, mellérakjuk a megpucolt vöröshagymát és a héjában meghagyott fokhagymákat.
- Fóliával feledve, 1,5 óráig sütjük, majd a fóliát eltávolítva, még 20-30 percet sütjük, hogy szép színt kapjon.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x20x10
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 9943
- Feltöltés dátuma: 2011. október 31.
Ajánló
Köretként bármi :).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Debmo
45 recept
A minap láttam az interneten, hogyan kell csirkét kifilézni, gondoltam, megpróbálom. Sikerült is elsőre, és a végeredmény se lett "kutya". Azért nem a sült változatát raktam fel, mert így nyersen többet mutat.