r
Nosalty Logó

Töltött burgonya PolliSéf konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
PolliSéf
Töltött burgonya PolliSéf konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1455 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    944.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.1 g

Zsír

  • Összesen
    90.5 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5669 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    1773 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    1338 mg
  • Nátrium
    2311 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    705.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    797 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    785 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 1455 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat megmossuk, és héjában feltesszük főni. Ha megfőtt, oldalára állítjuk, tetejét levágjuk, és kiszedjük a belsejét egy tálba, ez lesz a töltelék alapja.
  2. A főtt burgonyát összekeverjük az apróra vágott vöröshagymával, fűszerekkel, a feldarabolt vagy egészben hagyott olajbogyóval, reszelt sajttal és a felaprított feta sajttal. Kis olívaolajat is önthetünk hozzá,de ez kihagyható. Tejszínből annyit öntsünk bele, hogy egy kicsit krémesebb állagú masszát kapjunk.
  3. A sütőt előmelegítjük kb.160 fokra, a krumplikat megtöltjük, tetejére reszelt sajtot szórunk. A levágott fedőkre is szórhatunk sajtot.Tepsibe tesszük őket, és mehetnek a sütőbe kb. 15 percre, amíg a teteje megpirul.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4088
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött burgonya PolliSéf konyhájából
PolliSéf 5 recept

Ez egy rögtönzött recept a hűtőm tartalma alapján. Töltött krumplit szerettem volna vacsorára, ezért nekiálltam alkotni, ez lett belőle. A recept tetszés és ízlés szerint variálható, hozzáadható illetve elhagyhatóak belőle a fűszerek, ki ahogy szereti. Én azért raktam ezeket bele, mert ezek idézik a görög ízvilágot számomra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...