r
Nosalty Logó

Töltött burgonya fokhagymaszószal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ildikó79
Töltött burgonya fokhagymaszószal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 455 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 908 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    374 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    302 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 455 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    933.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    748.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    603 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 908 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    46 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat meghámozzuk, és belsejüket kivájuk és megsózzuk.
  2. A mexikói keveréket a burgonyából kijött darabokkal delikátos vízben megfőzzök, a főzőlét félreteszük.
  3. Ha megfőtt, ketchuppal, mustárral, apróra vágott vöröshagymával és a fűszerekkel elkeverjük.
  4. Beletöltjük a burgonyákba és egy olajjal kikent tűzálló tálba teszük, 1 dl vizet öntünk alá, és lefedve készre pároljuk.
  5. Ha megpárolódott, akkor lepirítjuk.
  6. A fokhagymaszószhoz a fokhagymát apró kockákra vágjuk, és 1 evőkanál olajon megdinszteljük.
  7. Ha kész, cukorral, sóval ízesítjük, és 2 evőkanál keményítővel a megmaradt mexikói keverék főzőlevével krémes állagúra keverjük, és visszateszük a tűzre.
  8. Állandó kavarás mellett felforraljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7379
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 15.

Ajánló

Ha valaki nem tudja nyersen kivájni a burgonyát, akkor héjában meg kell főzni, és kettévágva is ki lehet kanalazni a belsejét, csak a szélén 2 cm maradjon. Én háztartási szaküzletben kapható burgonyaspirállal vájtam ki.

Receptkategóriák

Töltött burgonya fokhagymaszószal
Ildikó79 41 recept

90 napos diéta alkalmával  keményítő napon készítettem ezt a laktató ebédet magamnak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...