r
Nosalty Logó

Tökös pulyka krumplival

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tökös pulyka krumplival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 422 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1686 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1196.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    556.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4606 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    648 micro
Összesen 422 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    154.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4785.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    946 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    539 mg
  • Foszfor
    2128 mg
  • Nátrium
    1007 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.2 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    2224.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2012 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    302 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    18424 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2592 micro
Összesen 1686 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    237 micro
  • β-karotin
    588 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húst megdinszteljük kevés sóval és majoránnával.
  2. A sárgarépát, a krumplit és a tököt megpucoljuk, előkészítjük a főzéshez.
  3. A sárgarépát, a krumplit, és ha nem zsenge a tök, akkor azt is, előfőzzük.
  4. Rétegenként beletesszük az alapanyagokat egy tepsibe vagy jénaiba.
  5. A rétegek közé kefirt öntünk, és ízlés szerint sót és majoránnát teszünk rá.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 910
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 02.

Ajánló

Ajánlom azon embereknek, akik szeretik a nem túl fűszeres ételeket, vagy érzékeny a gyomruk és az epéjük különböző ételekre.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt az ételt a bátyámnak találtam ki, mikor megműtötték az epehólyagjával, és csak nagyon óvatosan étkezhetett. Igyekeztem olyan ételeket főzni, ami a többiek számára is élvezhető, és ezt bátran ajánlom ezáltal mindenkinek..

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...