r
Nosalty Logó

Tökmagos zöldségtallérok

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Tökmagos zöldségtallérok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 338 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.9 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    194 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2996 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1091 micro
Összesen 338 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2167.6 g
  • Cink
    142 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    110 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    821 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    776.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1439 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    61 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    508 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11985 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4365 micro
Összesen 1353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    397 micro
  • β-karotin
    961 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    350 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk, majd finomra reszeljük. A burgonyát egy kicsit kinyomkodjuk, és a többi zöldséghez adjuk.
  2. Hozzáadjuk a durvára vágott tökmagot, a tojásokat és a túrót. Sózzuk, borsozzuk, és jól elkeverjük.
  3. Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk. A zöldségmasszából kerek, nem túl vastag tallérokat formázunk, és a forró olajban, közepes hőmérsékleten, oldalanként kb. 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10681
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A zöldségmasszát ízesíthetjük tetszés szerint fokhagymával, hagymával is, esetleg keverhetünk hozzá még feta sajtot is. Eredetileg a tallérokat napraforgómaggal szerettem volna elkészíteni, de sajnos épp az nem volt otthon, ezért tökmagos lett. Ha napraforgómaggal készítjük, azt nem kell durvára vágni, és kb. 8 ek-ra lesz szükségünk. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...