Tökmagos zöldségtallérok
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
338
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1353
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 541.9 g
-
Cink 36 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 205 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 194 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 360 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 15 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 2996 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1091 micro
Összesen
338
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.5 g
Zsír
-
Összesen 66.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2167.6 g
-
Cink 142 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 291 mg
-
Vas 110 mg
-
Magnézium 378 mg
-
Foszfor 821 mg
-
Nátrium 367 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 776.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1439 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 124 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 61 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 206 micro
-
Kolin: 508 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11985 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 4365 micro
Összesen
1353
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.8 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 397 micro
-
β-karotin 961 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 350 micro
Összesen
110
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk, majd finomra reszeljük. A burgonyát egy kicsit kinyomkodjuk, és a többi zöldséghez adjuk.
- Hozzáadjuk a durvára vágott tökmagot, a tojásokat és a túrót. Sózzuk, borsozzuk, és jól elkeverjük.
- Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk. A zöldségmasszából kerek, nem túl vastag tallérokat formázunk, és a forró olajban, közepes hőmérsékleten, oldalanként kb. 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 189
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 10693
- Feltöltés dátuma: 2016. október 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A zöldségmasszát ízesíthetjük tetszés szerint fokhagymával, hagymával is, esetleg keverhetünk hozzá még feta sajtot is. Eredetileg a tallérokat napraforgómaggal szerettem volna elkészíteni, de sajnos épp az nem volt otthon, ezért tökmagos lett. Ha napraforgómaggal készítjük, azt nem kell durvára vágni, és kb. 8 ek-ra lesz szükségünk.