r
Nosalty Logó

Tökmagos vajas pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tökmagos vajas pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1174 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4695 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 352 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    58.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1379.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    754 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    427 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 1174 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    105.6 g

Zsír

  • Összesen
    235 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    893 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5518.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    550 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    1206 mg
  • Nátrium
    3016 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    539.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1743 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1709 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    602 micro
Összesen 4695 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 352 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, az egész tojást, a tejfölt és a vajat. Jól összegyúrjuk. A tej mennyiségétől függően még vehet fel több lisztet.
  3. A tésztába belegyúrjuk a tökmagot is (én körülbelül 1 maréknyit tettem bele).
  4. 1 órát kelesztjük a tésztát szobahőmérsékleten.
  5. Kiszaggatjuk, tojással megkenjünk, és tökmaggal megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13323
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én sokszor nem is kelesztem, akkor hideg sütőbe teszem be a tésztát, és ekkor kapcsolom be a sütőt. Így szépen elvégzik akkor a dolgukat a kis élesztő gombácskák. :)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...