r
Nosalty Logó

Tökmagos kenyér

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
ze(n)derta
Tökmagos kenyér
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

609
Kalória
22.9g
Fehérje
104.2g
Szénhidrátok
16.7g
Zsír
103g
Víz
-
Koleszterin
21.3g
Rost
9.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4861 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1719.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    647 mg
  • Nátrium
    695 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    103 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 609 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183.4 g

Zsír

  • Összesen
    133.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13758.2 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    2245 mg
  • Foszfor
    5172 mg
  • Nátrium
    5561 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    833.9 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    171 mg

Víz

  • Összesen
    824.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    749 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1930 micro
Összesen 4861 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 240 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet egy nagy tálba tesszük, belekeverjük akorpát,a sót és a durvára vágott tökmagot.
  2. A liszt közepébe mélyedést készítünk a kezünkkel és ide tesszük a cukrot meg az élesztőt. 3 dl langyos vizet öntünk hozzá, és kanállal kevés lisztet is beleforgatunk a masszába. Lisztet húzunk a tetejére és kb. 1 órán át hagyjuk érni a kovászt.
  3. Ezután még kb. 4 dl langyos vízzel rugalmas tésztává gyúrjuk. Konyharuhával letakarva egyenletesen meleg helyen újabb 1 óráig kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát újra átgyúrjuk és közben beledolgozzuk az olajat.
  5. Kettévesszük a tésztát és hosszúkás vekniket formázunk belőlük, amit egy-egy kiolajozott, kilisztezett 10x30 cm-es magas oldalú formába tesszük. A tetejüket haránt irányban kb. 2 cm távolságra bevagdossuk. A sütés előtt hagyjuk még legalább fél órát kelni.
  6. A sütőt közben begyújtjuk és a rács alá vizet teszünk egy tepsiben, hogy az így képződő pára megakadályozza a kenyéren a kéreg túl gyorsképződését.
  7. Először magas hőmérsékleten (200 C-on) sütjük 10 percig, majd 180 C-ra mérsékelve kb. 35-40 perc alatt megsütjük a kenyeret.
  8. Ha túl gyorsan pirulna a teteje, tegyünk rá több rétegben összehajtogatott konyhai kéztörlőt, ez megakadályozza, hogy megégjen.
  9. Ha megsült, kivesszük a formákból, és rácson hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 60 perc

Újra itt az ősz, és ilyenkor szívmelengető a frissen sülő kenyér melege és illata...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!