Tökmagos kenyér
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
ze(n)derta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
609
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
4861
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
240
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.9 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1719.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 281 mg
-
Foszfor 647 mg
-
Nátrium 695 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 103 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 241 micro
Összesen
609
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 183.4 g
Zsír
-
Összesen 133.6 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13758.2 g
-
Cink 51 mg
-
Szelén 195 mg
-
Kálcium 426 mg
-
Vas 59 mg
-
Magnézium 2245 mg
-
Foszfor 5172 mg
-
Nátrium 5561 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 833.9 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 171 mg
VÍZ
-
Összesen 824.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 89 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 86 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 749 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1930 micro
Összesen
4861
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 681.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 256 mg
-
Nátrium 276 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 40.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
240
kcal
Hozzávalók
-
100 g búzakorpa
-
100 g tökmag
-
1 tasak instant élesztő
-
2 teáskanál cukor
-
7 dl víz
Elkészítés
- A lisztet egy nagy tálba tesszük, belekeverjük akorpát,a sót és a durvára vágott tökmagot.
- A liszt közepébe mélyedést készítünk a kezünkkel és ide tesszük a cukrot meg az élesztőt. 3 dl langyos vizet öntünk hozzá, és kanállal kevés lisztet is beleforgatunk a masszába. Lisztet húzunk a tetejére és kb. 1 órán át hagyjuk érni a kovászt.
- Ezután még kb. 4 dl langyos vízzel rugalmas tésztává gyúrjuk. Konyharuhával letakarva egyenletesen meleg helyen újabb 1 óráig kelesztjük.
- A megkelt tésztát újra átgyúrjuk és közben beledolgozzuk az olajat.
- Kettévesszük a tésztát és hosszúkás vekniket formázunk belőlük, amit egy-egy kiolajozott, kilisztezett 10x30 cm-es magas oldalú formába tesszük. A tetejüket haránt irányban kb. 2 cm távolságra bevagdossuk. A sütés előtt hagyjuk még legalább fél órát kelni.
- A sütőt közben begyújtjuk és a rács alá vizet teszünk egy tepsiben, hogy az így képződő pára megakadályozza a kenyéren a kéreg túl gyorsképződését.
- Először magas hőmérsékleten (200 C-on) sütjük 10 percig, majd 180 C-ra mérsékelve kb. 35-40 perc alatt megsütjük a kenyeret.
- Ha túl gyorsan pirulna a teteje, tegyünk rá több rétegben összehajtogatott konyhai kéztörlőt, ez megakadályozza, hogy megégjen.
- Ha megsült, kivesszük a formákból, és rácson hagyjuk kihűlni.
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 18965
- Feltöltés dátuma: 2008. november 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
ze(n)derta
188 recept
Újra itt az ősz, és ilyenkor szívmelengető a frissen sülő kenyér melege és illata...