r
Nosalty Logó

Tökmagos aprósütemény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Tökmagos aprósütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 989 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3954 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 386 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    62.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2307.1 g
  • Cink
    101 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    77 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    1126 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    79 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    492 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 989 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.8 g

Zsír

  • Összesen
    250 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    990 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9228.2 g
  • Cink
    406 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1679 mg
  • Vas
    307 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    1825 mg
  • Nátrium
    4506 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2005 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    38 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    181 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1967 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    435 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 3954 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    899.9 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 386 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A túrót villával áttörjük, a sajtot lereszeljük, a tökmagot feldaraboljuk.
  2. A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a vajjal.
  3. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a túrót, a tojássárgát, a tejfölt és jól összegyúrjuk.
  4. 15 perc pihentetés után 1 cm vastagságúra nyújtjuk és 30 percre betesszük a hűtőbe.
  5. Miután kissé megkeményedett, derelyevágóval különféle formákra (pl. háromszög, kocka, rombusz stb.) vágjuk.
  6. Enyhén felvert tojással megkenjük és megszórjuk az apróra összevágott tökmaggal.
  7. Előmelegített sütőben 200 C°-on 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 231
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 26602
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A felnőtt gyerekeim elkerültek itthonról, más városban élnek. Jeles alkalmakkor házi süteménycsomaggal szoktam kedveskedni, aminek mindig nagyon örülnek. Ez a sós süti is egy születésnapi küldemény részét képezte.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...