r
Nosalty Logó

A tökéletes pizzatészta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Pacsiheni
A tökéletes pizzatészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
270 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Az összeállítás

a sütés

Összesen 603 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Az összeállítás

a sütés

Összesen 1205 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Az összeállítás

a sütés

Összesen 244 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1490.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    1172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 603 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2980.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    2344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 1205 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    607.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Az összeállítás

a sütés

Elkészítés

Az összeállítás

  1. Egy nagyobb keverőtálba 250 gramm finomlisztet mérünk, a teáskanálnyi sót hozzáadjuk, majd egy vájatot képezünk a folyékony hozzávalóknak.
  2. Egy bögrébe 150 ml meleg, de nem forró vizet teszünk, a teáskanálnyi mézet belecsurgatjuk, majd a friss élesztőt belemorzsoljuk, az egészet összekeverjük az élesztő teljes olvadásáig.
  3. A liszthalom közepébe öntjük az élesztős-mézes vizet, majd egy fakanál segítségével összedolgozzuk a tésztát, amin ne lepődjünk meg, rendkívül ragacsos állagú.
  4. A keverőtálat fóliával vagy konyharuhával lefedjük, 2-4 órát szobahőmérsékleten állni hagyjuk.
  5. A duplájára nőtt tésztát egy alaposan lisztezett, lapos alkalmatosságra kiborítjuk, a tetejét is meglisztezzük, 2 felé vágjuk.
  6. 2 darab közepes méretű keverőtál vagy mélyebb tányér aljára 1-1 csepp olívaolajat öntünk, eloszlatjuk.
  7. Először az egyik, majd a másik rész tésztát 6-7 alkalommal hajtogatjuk, ennek célja, hogy minél több levegő kerüljön bele. Fontos, hogy előtte a kezünket alaposan belisztezzük, ugyanis a tészta még mindig nagyon ragacsos. Ha a hajtogatással elkészültünk, gömbbé formázzuk azokat, és a két tálba tesszük, fóliával lefedjük.
  8. A két tálat, bennük a tésztával a hűtőbe tesszük, és legalább 5 órát hagyjuk ott. Minél tovább van a hűtőben, annál szebb és finomabb lesz a tészta, 1-2 nap után is tökéletes.

a sütés

  1. A sokat pihent tésztalabdákat elővesszük a hűtőből fél órával a sütés előtt, a sütőt előmelegítjük 270 fokra.
  2. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, a kezünket alaposan belisztezzük.
  3. A tésztalabdácskát az olívaolajos aljával lefelé borítsuk az egyik öklünkre, majd a másik öklünket tegyük az egyik mellé váltogatva, folytatva ezt mindaddig, amíg nem nyúlik megfelelő méretűre a pizzatészta. Ügyeljünk arra, hogy a széleken vastagabb, a közepén vékonyabb legyen. Fontos, hogy ne hajtogassunk semmit ilyenkor már a tésztán, nehogy a levegőbuborékok kipukkanjanak. Mivel egy elég lágy tésztáról van szó, hamar kinyúlik a megfelelő méretre (1 labdacs kb. 27 centi átmérőjű pizzára lesz elég).
  4. A sütőpapírra bélelt tepsire tesszük a pizzatésztát, a feltéteket rátesszük, majd 270-300 fokon 8-10 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 270 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 105
  • Össznézettség: 36096
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 01.

Ajánló

Feltétnek házi paradicsomszószt, mozzarellát ajánlok 1-2 levél friss bazsalikommal, de a határ a csillagos ég! A házi paradicsomszósz az alábbi hozzávalók összeturmixolásával 2 perc alatt kész: fél deci olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 3 nagy csipet só, 1 kávéskanál oregánó, 1 konzerv darabolt paradicsom a levével, néhány friss bazsalikomlevél.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Pacsiheni 1 recept

Régóta kutattam a számomra legtökéletesebb pizatészta receptje után, ami kellően vékony  és puha a feltét alatt, de közben lágyan ropog a belül könnyed levegőbuborékokkal rendelkező széleken.  Érdemes előző este/délután összeállítani a tésztát, hogy az éjszaka folyamán még tökéletesebbé pihenje ki magát, a sok kis levegőbuborék felébredjen, amitől igazán könnyed lesz a pizzánk. 

Hozzávalók

Az összeállítás

a sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...