A tökéletes pizzatészta
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
Az összeállítás
a sütés
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 2% Zsír
Az összeállítás
-
150g finomliszt546 kcal
-
10g friss élesztő11 kcal
-
4g méz11 kcal
-
75g víz0 kcal
-
3g só0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
a sütés
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 2% Zsír
Az összeállítás
-
300g finomliszt1092 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
7g méz21 kcal
-
150g víz0 kcal
-
6g só0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
a sütés
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 2% Zsír
Az összeállítás
-
61.1g finomliszt222 kcal
-
4.1g friss élesztő4 kcal
-
1.4g méz4 kcal
-
30.5g víz0 kcal
-
1.2g só0 kcal
-
1.6g olívaolaj14 kcal
a sütés
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1490.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 196 mg
-
Nátrium 1172 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 100.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.7 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2980.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 391 mg
-
Nátrium 2344 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 238.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 10 mg
Víz
-
Összesen 200.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 235 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 607.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 477 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 40.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Elkészítés
Az összeállítás
- Egy nagyobb keverőtálba 250 gramm finomlisztet mérünk, a teáskanálnyi sót hozzáadjuk, majd egy vájatot képezünk a folyékony hozzávalóknak.
- Egy bögrébe 150 ml meleg, de nem forró vizet teszünk, a teáskanálnyi mézet belecsurgatjuk, majd a friss élesztőt belemorzsoljuk, az egészet összekeverjük az élesztő teljes olvadásáig.
- A liszthalom közepébe öntjük az élesztős-mézes vizet, majd egy fakanál segítségével összedolgozzuk a tésztát, amin ne lepődjünk meg, rendkívül ragacsos állagú.
- A keverőtálat fóliával vagy konyharuhával lefedjük, 2-4 órát szobahőmérsékleten állni hagyjuk.
- A duplájára nőtt tésztát egy alaposan lisztezett, lapos alkalmatosságra kiborítjuk, a tetejét is meglisztezzük, 2 felé vágjuk.
- 2 darab közepes méretű keverőtál vagy mélyebb tányér aljára 1-1 csepp olívaolajat öntünk, eloszlatjuk.
- Először az egyik, majd a másik rész tésztát 6-7 alkalommal hajtogatjuk, ennek célja, hogy minél több levegő kerüljön bele. Fontos, hogy előtte a kezünket alaposan belisztezzük, ugyanis a tészta még mindig nagyon ragacsos. Ha a hajtogatással elkészültünk, gömbbé formázzuk azokat, és a két tálba tesszük, fóliával lefedjük.
- A két tálat, bennük a tésztával a hűtőbe tesszük, és legalább 5 órát hagyjuk ott. Minél tovább van a hűtőben, annál szebb és finomabb lesz a tészta, 1-2 nap után is tökéletes.
a sütés
- A sokat pihent tésztalabdákat elővesszük a hűtőből fél órával a sütés előtt, a sütőt előmelegítjük 270 fokra.
- Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, a kezünket alaposan belisztezzük.
- A tésztalabdácskát az olívaolajos aljával lefelé borítsuk az egyik öklünkre, majd a másik öklünket tegyük az egyik mellé váltogatva, folytatva ezt mindaddig, amíg nem nyúlik megfelelő méretűre a pizzatészta. Ügyeljünk arra, hogy a széleken vastagabb, a közepén vékonyabb legyen. Fontos, hogy ne hajtogassunk semmit ilyenkor már a tésztán, nehogy a levegőbuborékok kipukkanjanak. Mivel egy elég lágy tésztáról van szó, hamar kinyúlik a megfelelő méretre (1 labdacs kb. 27 centi átmérőjű pizzára lesz elég).
- A sütőpapírra bélelt tepsire tesszük a pizzatésztát, a feltéteket rátesszük, majd 270-300 fokon 8-10 percig sütjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 25 perc
- Sütés ideje: 8 perc
- Sütés hőfoka: 270 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Régóta kutattam a számomra legtökéletesebb pizatészta receptje után, ami kellően vékony és puha a feltét alatt, de közben lágyan ropog a belül könnyed levegőbuborékokkal rendelkező széleken. Érdemes előző este/délután összeállítani a tésztát, hogy az éjszaka folyamán még tökéletesebbé pihenje ki magát, a sok kis levegőbuborék felébredjen, amitől igazán könnyed lesz a pizzánk.
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!