r
Nosalty Logó

"Tokányos" karaj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Edit
"Tokányos" karaj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 501 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3002 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 501 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.6 g

Zsír

  • Összesen
    169.4 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    613 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3882.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    2209 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1503.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    260 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    636 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    1362 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    43146 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 3002 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1666 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apró kockára vágjuk, és megdinszteljük a zsíron. Tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, felöntjük 2 dl vízzel. Beletesszük a sót, borsot és a hússzeleteket. Ha kell, néha pici vizet öntünk alá, hogy le ne égjen.
  2. Amikor már puha a hús, a sűrített paradicsomot is beletesszük, még kb. 2 percig főzzük, ha kell, utána ízesítjük sóval, borssal.
  3. Közben a burgonyát megpucoljuk, 4 felé vágjuk, és sós vízben megfőzzük.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 296
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 52196
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 09.

Ajánló

Aki szereti az erőset, az tegyen bele száraz cseresznyepaprikát. Tarjából is el lehet készíteni, az a lényeg, hogy csonttal együtt szeleteljük fel a húst. Én általában vegyesen, karaj- és tarjaszeletekből szoktam csinálni, mert a gyerekek a száraz húst, a párom pedig a zsíros húst szereti. Így mindenkinek a kedvében tudok járni:)) Jó étvágyat hozzá !

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tudom, hogy ez a tokány nem az a tokány, amit tokánynak nevezünk, na ezt jól megmondtam:), de mi csak így, tokányosnak nevezzük ezt az ételt, ami végül is egy pörkölt, aminek nagyon finom sűrű szaftja lesz a sűrített paradicsomtól.  A kicsi fiam egy szelet kenyérrel áll mindig  a tűzhely mellett, és várja, hogy mikor kap rá a meleg, sűrű szaftból. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...