Tokajiban érlelt almaragu
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
150g alma70 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
18 kcal
-
50g édes fehérbor41 kcal
Összesen
139
kcal
- 0% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
600g alma281 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
71 kcal
-
200g édes fehérbor164 kcal
Összesen
555
kcal
- 0% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
73.3g alma34 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
9 kcal
-
24.4g édes fehérbor20 kcal
Összesen
68
kcal
- 0% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 31.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.8 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 158.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
139
kcal
- 0% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 125.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 633.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 146 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
555
kcal
- 0% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.2 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 7 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 77.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
68
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg alma
-
1 kk fahéj
-
1 ek cukor
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- Az almákat meghámozzuk, magjukat kivágjuk, majd felkockázzuk őket.
- Az almákat egy tálba tesszük, megszórjuk a fahéjjal, majd ráöntjük a bort.
- Hűtőbe tesszük, és 3-4 órán keresztül "érleljük".
- A 3-4 óra érlelődés után kivesszük a hűtőből. Egy serpenyőbe beleöntjük az olajat, és karamellizáljuk benne a cukrot.
- Ha a karamell szép folyós, akkor beleöntjük a tepsibe az almát a levével együtt. (Ne ijedjünk meg, ha nagyon sistereg, illetve, ha a karamell hirtelen megszilárdul, mert úgyis újra folyóssá fog válni.)
- 5-10 percig rotyogtatjuk, hogy a leve nagyjából elfőjön.
- Kuglóf vagy fűszeres sült hús mellé hidegen/melegen tálaljuk!:)
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 2372
- Feltöltés dátuma: 2013. február 23.
Ajánló
Mindenkinek ajánlom, aki szeret sült hús mellé, lédús, gyümölcsös, ízletes és különleges kompótot/ragut enni. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ideje volt már valami újat kipróbálni, és az egyik újságban bukkantam erre a receptre. Először bizonytalan voltam vele kapcsolatban, de ez a ragu a tipikusan egyszerű és nagyszerű receptek közé tartozik!