r
Nosalty Logó

Tök rizottó mikróban

animoni
Tök rizottó mikróban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

449
Kalória
15.9g
Fehérje
53.3g
Szénhidrát
17.1g
Zsír
117.8g
Víz
28.1g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
2.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 449 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1797 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1273.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    909 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    117.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 449 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    68.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5094.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    643 mg
  • Nátrium
    3637 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    213.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    471.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    651 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1086 micro
Összesen 1797 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

  1. A rizst megmossuk, majd egy nagy mikrózható edénybe rakjuk és öntünk hozzá fél liter alaplevet, fóliával lefedjük és 10 percig maximumon mikrózzuk.
  2. Közben a tököt meghámozzuk, félbevágjuk, kiszedjük a magokat, majd felszeleteljük és felkockázzuk.
  3. Keverjük meg a rizst, majd adjuk hozzá a tököt, a fűszereket, a maradék levet és keverjük jól össze. Fedjük le fóliával és tegyük be a mikróba egyszer 7 percre, majd keverjük jól össze, majd tegyük be még egyszer 7 percre, szintén lefedve.
  4. A virslit fölkarikázzuk, beszórjuk fűszerkeverékkel és kisütjük őket. A sajtot lereszeljük.
  5. Amikor letelt az idő kivesszük a tálat, és beleszórjuk a sajtot és a virslit, végül jól összekeverjük.
  6. Reszelt füstölt sajttal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 25 p

Kaptam egy tököt, és mivel múlt héten már volt rakott tök, így valami mást akartam kipróbálni. Így egy kis keresgélés után rátaláltam erre a receptre. A virslit a párom miatt raktam hozzá, de anélkül is finom. Na jó, kicsit változtattam rajt, de az eredmény így is magáért beszél.

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...