r
Nosalty Logó

Tojással rakott burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Tojással rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1216 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4860 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    93.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4210.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    3498 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    483 micro
Összesen 1216 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.2 g

Zsír

  • Összesen
    374.8 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1913 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16842.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    1761 mg
  • Nátrium
    13991 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1408.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    921 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    223 mg
  • D vitamin:
    368 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    1448 mg
  • Retinol - A vitamin:
    913 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1930 micro
Összesen 4860 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    516 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szalonnát kis kockára összevágjuk.
  2. A megfőzött, megtisztított, 4 db főtt tojással szeletekre vágott burgonyával és a felkarikázott kolbásszal rétegezzük olajjal kikent tepsibe. Sózzuk, ízlés szerint borsozzuk.
  3. A 4 db nyers tojásokat összekeverjük a tejföllel, borssal, pirospaprikával.
  4. Leöntjük vele a tepsibe rakott rétegeket, és forró sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7382
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojással rakott burgonya
Salamon Csilla 1203 recept

Rakott krumplinak nagyon sok változata van. Én most így próbáltam ki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...