Tojásos uborkasaláta retekkel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
100g kígyóuborka15 kcal
-
63g retek9 kcal
-
60g főtt tojás93 kcal
-
8g majonéz44 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
50g görög joghurt52 kcal
-
1 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
2g kapor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
251
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
250g retek36 kcal
-
240g főtt tojás372 kcal
-
33g majonéz177 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
200g görög joghurt206 kcal
-
4 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
6g kapor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1000
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
34.6g kígyóuborka5 kcal
-
21.6g retek3 kcal
-
20.8g főtt tojás32 kcal
-
2.9g majonéz15 kcal
-
0.4g mustár0 kcal
-
17.3g görög joghurt18 kcal
-
0.4g fehér balzsamecet0 kcal
-
1.4g olívaolaj12 kcal
-
0.5g kapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
85
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 224 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 414.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 194 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 186 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 241 micro
Összesen
251
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43 g
Zsír
-
Összesen 78.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 895 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1659.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 255 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 561 mg
-
Nátrium 651 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 776.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 400 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 209 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 198 micro
-
Kolin: 744 mg
-
Retinol - A vitamin: 355 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 213 micro
-
β-crypt 126 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 965 micro
Összesen
1000
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 143.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
85
kcal
Hozzávalók
-
1 db kígyóuborka
-
250 g retek
-
4 db főtt tojás
-
3 ek majonéz
-
0.5 ek mustár
-
200 g görög joghurt
-
1 ek fehér balzsamecet
-
2 ek olívaolaj
-
2 ek kapor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Az uborkát megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. A retket megtisztítjuk, mossuk, vékony szeletekre vágjuk. A tojást meghámozzuk, apróra vágjuk. Az egészet egy edénybe tesszük.
- Az öntethez a majonézt simára kavarjuk a mustárral, ecettel, olajjal, joghurttal és a kaporral. Sóval, borssal ízesítjük.
- Az öntetet a salátára öntjük, jó elkeverjük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4132
- Feltöltés dátuma: 2017. július 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A salátát tegyük pár órára a hűtőbe, hogy jól lehűljön. Sült húsok mellé köretként is kitűnő. A salátához keverhetünk vékonyra gyalult, nyári káposztát is.