r
Nosalty Logó

Tojásos tészta legényesen

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tojásos tészta legényesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 19% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 684 kcal
  • 19% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4104 kcal
  • 19% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 302 kcal
  • 19% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1967.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    1068 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 684 kcal
  • 19% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.9 g

Zsír

  • Összesen
    189.1 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1089 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11802.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    419 mg
  • Kálcium
    2163 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    2408 mg
  • Nátrium
    6407 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    376.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1255 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    222 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1330 micro
  • Kolin:
    690 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1064 micro
Összesen 4104 kcal
  • 19% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egész zacskó könyöktésztát föltesszük vízben a tasak szerint főni, és ügyeljünk, hogy csak majdnem főljön meg, még éppen, hogy “al dente” sem legyen.
  2. Kb. 20x30 centis mély tepsibe beleöntjük a fél deci olajat. Rá a félig főtt tésztát.
  3. A 4 tojást elkeverjük, és egyenletesen a tésztára öntjük.
  4. A füstölt hús vékony szeleteit a tészta tetejére rakjuk (anélkül is finom, csak kevésbé legényes), és az egészet megszórjuk a reszelt sajttal.
  5. Sütőben 180 fokon, kb húsz percig sütjük, vagy amíg a sajt megolvad, és kissé megbarnul. (Lásd a képet)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x10
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5636
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egyszerű és nagyszerű. Vigyázat, laktató! Tepsiben érdemes csinálni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...