r
Nosalty Logó

Tojásos-szardellás szendvicskülönlegesség

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Tojásos-szardellás szendvicskülönlegesség
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

418
Kalória
18.6g
Fehérje
16.3g
Szénhidrátok
29.8g
Zsír
37.2g
Víz
115.9g
Koleszterin
1.6g
Rost
2.6g
Cukor
  • 19% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 418 kcal
  • 19% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 4991 kcal
  • 19% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 297 kcal
  • 19% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1396.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    949 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    520 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    517 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 418 kcal
  • 19% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.7 g

Zsír

  • Összesen
    357.9 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16753.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    2552 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    2220 mg
  • Nátrium
    11394 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    446.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6238 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    378 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    563 micro
Összesen 4991 kcal
  • 19% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 297 kcal

Elkészítés

  1. A kenyérről óvatosan lefejtjük a héját. A "héjtalan" kenyeret hat szeletre vágjuk vízszintesen.
  2. 40 g vajból és 40 g sima lisztből rántást készítünk, amit felöntünk a tejjel, sűrűbb kását főzünk így. Ha ez készen van, lehúzzuk a tűzről, és ízlés szerint megsózzuk, muskátdiózzuk.
  3. A kihűlt masszát kézi mixerrel simára verjük, és hozzákeverjük a lereszelt, vagy apróra darabolt tojásokat, a maradék vajat és a szardellakrémet (ehelyett lehet sajtkrémet is használni). A keletkezett masszával megkenjük a kenyérszeletek mindkét felét, a legalsónak csak az egyik/felső felét, felesleges lenne az alját is megkenni.
  4. Elkezdjük a rétegezést. A legalsó kenyérszeletre sonkát rakunk, ezt lefedjük a második kenyérszelettel, amely már mindkét oldalán meg van kenve. Erre a sajtszeleteket tesszük, jön a harmadik kenyérszelet, erre megy a májpástétom, jön a negyedik kenyérszelet, erre tesszük a szardellákat (helyettük bármi más használható, hiszen ezt sokan nem szeretik). Az ötödik szeletre szalámit teszünk, majd végül befedjük a hatodikkal.
  5. Az újra összeállt kenyeret bekenjük a kimaradt masszával. Tetszés szerint díszítjük. Ajánlatos apróra vágott, színes paprikávaldíszíteni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

A fiús tortát először a színjátszókörös gyerekeimnek készítettem, akik azonnal felfalták az egészet. Másodszor egy batyus bálra készült, ott is sikere volt, de a gyereköröm felülmúlhatatlan.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!