r
Nosalty Logó

Tojásos-szardellás szendvicskülönlegesség

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tojásos-szardellás szendvicskülönlegesség
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 19% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 418 kcal
  • 19% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 4991 kcal
  • 19% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 297 kcal
  • 19% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1396.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    949 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    520 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    517 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 418 kcal
  • 19% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.7 g

Zsír

  • Összesen
    357.9 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16753.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    2552 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    2220 mg
  • Nátrium
    11394 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    446.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6238 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    378 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    563 micro
Összesen 4991 kcal
  • 19% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kenyérről óvatosan lefejtjük a héját. A "héjtalan" kenyeret hat szeletre vágjuk vízszintesen.
  2. 40 g vajból és 40 g sima lisztből rántást készítünk, amit felöntünk a tejjel, sűrűbb kását főzünk így. Ha ez készen van, lehúzzuk a tűzről, és ízlés szerint megsózzuk, muskátdiózzuk.
  3. A kihűlt masszát kézi mixerrel simára verjük, és hozzákeverjük a lereszelt, vagy apróra darabolt tojásokat, a maradék vajat és a szardellakrémet (ehelyett lehet sajtkrémet is használni). A keletkezett masszával megkenjük a kenyérszeletek mindkét felét, a legalsónak csak az egyik/felső felét, felesleges lenne az alját is megkenni.
  4. Elkezdjük a rétegezést. A legalsó kenyérszeletre sonkát rakunk, ezt lefedjük a második kenyérszelettel, amely már mindkét oldalán meg van kenve. Erre a sajtszeleteket tesszük, jön a harmadik kenyérszelet, erre megy a májpástétom, jön a negyedik kenyérszelet, erre tesszük a szardellákat (helyettük bármi más használható, hiszen ezt sokan nem szeretik). Az ötödik szeletre szalámit teszünk, majd végül befedjük a hatodikkal.
  5. Az újra összeállt kenyeret bekenjük a kimaradt masszával. Tetszés szerint díszítjük. Ajánlatos apróra vágott, színes paprikávaldíszíteni.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2504
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A fiús tortát először a színjátszókörös gyerekeimnek készítettem, akik azonnal felfalták az egészet. Másodszor egy batyus bálra készült, ott is sikere volt, de a gyereköröm felülmúlhatatlan.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...