Tojásos nokedli pirított szalonnával
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
![Tojásos nokedli pirított szalonnával](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/recipes/3U/xV/tojasos-nokedli-piritott-szalonnaval.jpeg?w=670&fit=crop&fm=jpeg&crop=1920%2C1320%2C80%2C&h=460&mark=watermark.png&markpos=bottom-left&markpad=20&markw=&s=bb6a2e6ec5ece52bb4551b4c9b0af9c1)
Hozzávalók
A saláta
-
1 közepes fej fejessaláta
-
2 ek cukor
-
2 teáskanál só
A nokedli
-
25 dkg finomliszt
-
1.5 dl víz
-
4 kávéskanál só
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
A saláta
-
165g fejessaláta16 kcal
-
10g ecet2 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
500g víz0 kcal
-
6g só0 kcal
A nokedli
-
125g finomliszt455 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
75g víz0 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
8g só0 kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
A saláta
-
330g fejessaláta32 kcal
-
20g ecet4 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
12g só0 kcal
A nokedli
-
250g finomliszt910 kcal
-
440g tojás554 kcal
-
150g víz0 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
16g só0 kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
A saláta
-
14.1g fejessaláta1 kcal
-
0.9g ecet0 kcal
-
0.9g cukor3 kcal
-
42.8g víz0 kcal
-
0.5g só0 kcal
A nokedli
-
10.7g finomliszt39 kcal
-
18.8g tojás24 kcal
-
6.4g víz0 kcal
-
4.3g bacon17 kcal
-
0.7g só0 kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 45.7 g
Zsír
-
Összesen 38.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 753 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7148.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 194 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 642 mg
-
Nátrium 6108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 886.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 518 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 167 micro
-
K vitamin: 126 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 213 micro
-
Kolin: 616 mg
-
Retinol - A vitamin: 315 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2426 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2490 micro
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 91.4 g
Zsír
-
Összesen 76.9 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1506 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14297.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 225 mg
-
Kálcium 388 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 1284 mg
-
Nátrium 12217 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 219 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 9 mg
Víz
-
Összesen 1772.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1036 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 334 micro
-
K vitamin: 252 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 425 micro
-
Kolin: 1232 mg
-
Retinol - A vitamin: 631 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4852 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4979 micro
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 611.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 523 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 75.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 208 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 213 micro
Elkészítés
A saláta
- A salátát alaposan megmossuk, külső leveleit eltávolítjuk.
- Két edénybe 2*5 dl vizet és 2*2 ek ecetet öntünk. Egyikbe 2 ek cukrot, másikba 2 tk sót keverünk el oldódásukig. Ízlés szerint a salátaleveleket egészben hagyva, vagy apróbbra tépkedve elosztjuk a sós és az édes edényekben. A saláta legbelső, zsenge része a legfinomabb, mindig maradéktalanul felhasználom! Legalább 1 órát állni hagyjuk, de akár 2-8 órát is ázhat, idővel egyre puhább lesz a saláta; ízlés kérdése. Nyáron hűtőből kivéve a legjobb.
A nokedli
- Kimérünk 25 dkg lisztet, hozzáadunk 1 tojást, 1-2 tk sót és ~1-1.5dl vizet 2 részletben, a végén, csak amennyit felvesz a liszt. Ha túl híg lenne, liszttel sűrítjük, nincs fix mennyiség: nem túl sűrű, nyúlós masszát kell kapnunk.
- Egy közepes lábosba legalább 2 l vizet forralunk, és 2-3 tk sót adunk hozzá. Nokedliszaggatóval, vagy vizes kés hegyével beleszaggatjuk a tésztát a forró vízbe, pár percig főzzük, tésztaszűrővel lecsepegtetjük, egy főzőedénybe tesszük át.
- A szalonnát/sonkát apróra vágjuk, és kevés olajon v. zsíron megpirítjuk, majd kisült zsírjával együtt a nokedlihez adjuk.
- Felverünk 4-7 tojást, ízlés szerint. A kész nokedlit újra hevíteni kezdjük, folyamatos kevergetés mellett, ha forró, ráöntjük a felvert tojásokat. Folyamatos kevergetés mellett (az aljára könnyen lesül a tojás!), 1-2 perc után lekapcsoljuk, s további 1-2 perc után kész: csak addig hagyjuk az edényt a tűzön, amíg még krémes és lágy a tojás, nem készítjük kemény-fojtós rántottáig! Ízlés szerint sózzuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 perc
- Főzés ideje: 15 perc
Ez is az olyan ételek egyike, amit a végtelenségig képes lennék enni. Megunhatatlan, gyermekkorom óta imádom, nyáron ropogósan friss fejes salátával ettük, amit délelőtt szedtünk a papával a kertben. Mama 3-4 fej salátának csak a legbelső zsenge részét felhasználva, külön tálat csinált a gyerekeknek; ami percek alatt elfogyott! Hússal, vagy anélkül is igazán laktató egytálétel, télen savanyúsággal szoktuk fogyasztani: a gyöngyhagyma, a kosszarvú paprika, vagy az almapaprika illik leginkább hozzá.
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!