r
Nosalty Logó

Tojásos nokedli pirított szalonnával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Tojásos nokedli pirított szalonnával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A saláta

A nokedli

Összesen 986 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A saláta

A nokedli

Összesen 1970 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A saláta

A nokedli

Összesen 84 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    753 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7148.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    642 mg
  • Nátrium
    6108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    886.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    518 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2426 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2490 micro
Összesen 986 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    91.4 g

Zsír

  • Összesen
    76.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1506 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14297.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1284 mg
  • Nátrium
    12217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1772.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1036 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    334 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    1232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    631 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4852 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4979 micro
Összesen 1970 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

A saláta

A nokedli

Elkészítés

A saláta

  1. A salátát alaposan megmossuk, külső leveleit eltávolítjuk.
  2. Két edénybe 2*5 dl vizet és 2*2 ek ecetet öntünk. Egyikbe 2 ek cukrot, másikba 2 tk sót keverünk el oldódásukig. Ízlés szerint a salátaleveleket egészben hagyva, vagy apróbbra tépkedve elosztjuk a sós és az édes edényekben. A saláta legbelső, zsenge része a legfinomabb, mindig maradéktalanul felhasználom! Legalább 1 órát állni hagyjuk, de akár 2-8 órát is ázhat, idővel egyre puhább lesz a saláta; ízlés kérdése. Nyáron hűtőből kivéve a legjobb.

A nokedli

  1. Kimérünk 25 dkg lisztet, hozzáadunk 1 tojást, 1-2 tk sót és ~1-1.5dl vizet 2 részletben, a végén, csak amennyit felvesz a liszt. Ha túl híg lenne, liszttel sűrítjük, nincs fix mennyiség: nem túl sűrű, nyúlós masszát kell kapnunk.
  2. Egy közepes lábosba legalább 2 l vizet forralunk, és 2-3 tk sót adunk hozzá. Nokedliszaggatóval, vagy vizes kés hegyével beleszaggatjuk a tésztát a forró vízbe, pár percig főzzük, tésztaszűrővel lecsepegtetjük, egy főzőedénybe tesszük át.
  3. A szalonnát/sonkát apróra vágjuk, és kevés olajon v. zsíron megpirítjuk, majd kisült zsírjával együtt a nokedlihez adjuk.
  4. Felverünk 4-7 tojást, ízlés szerint. A kész nokedlit újra hevíteni kezdjük, folyamatos kevergetés mellett, ha forró, ráöntjük a felvert tojásokat. Folyamatos kevergetés mellett (az aljára könnyen lesül a tojás!), 1-2 perc után lekapcsoljuk, s további 1-2 perc után kész: csak addig hagyjuk az edényt a tűzön, amíg még krémes és lágy a tojás, nem készítjük kemény-fojtós rántottáig! Ízlés szerint sózzuk.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 220
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 50803
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 19.

Ajánló

Melegen tálalom a hideg salátával, így hamisítatlan nyári elemózsia. Savanyúságokkal is remekül kombinálható, a paradicsomsaláta is illik hozzá, de önmagában is fogyasztható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez is az olyan ételek egyike, amit a végtelenségig képes lennék enni. Megunhatatlan, gyermekkorom óta imádom, nyáron ropogósan friss fejes salátával ettük, amit délelőtt szedtünk a papával a kertben. Mama 3-4 fej salátának csak a legbelső zsenge részét felhasználva, külön tálat csinált a gyerekeknek; ami percek alatt elfogyott! Hússal, vagy anélkül is igazán laktató egytálétel, télen savanyúsággal szoktuk fogyasztani: a gyöngyhagyma, a kosszarvú paprika, vagy az almapaprika illik leginkább hozzá.

Hozzávalók

A saláta

A nokedli

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...