r
Nosalty Logó

Tojásos nokedli Juhász István konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Juhász István
Tojásos nokedli Juhász István konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1009 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2019 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    866 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1959.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    950 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    192 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    691 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1114 micro
Összesen 1009 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.6 g

Zsír

  • Összesen
    106.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1733 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3919.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    1361 mg
  • Nátrium
    1899 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    435 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    716 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    384 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    1382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    716 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2227 micro
Összesen 2019 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A baconszeleteket egy serpenyőben mindkét oldalán lepirítjuk, majd kiszedjük egy tányérra (papírtörlőre). A serpenyőben hagyjuk a kiolvadt zsiradékot.
  2. A tojásokat megmossuk, 3 db-ot egy nagyobb tálba leengedünk, majd enyhén sózzuk, és simára keverjük a szitált liszttel. Közben egy fazékban vizet forralunk, és a forrásban lévő enyhén sós vízbe galuskákat szaggatunk. Nokedli mérettől függ, de kb. 10-15 percig főzzük, majd leszűrjük, picit hideg vízzel átöblítjük, hogy ne tapadjon össze.
  3. Míg a nokedli fő, megmossuk, majd felütjük a tojásokat egy tálba, sóval, borssal és fűszerpaprikával ízesítjük, majd felverjük.
  4. A kifőtt nokedlit a felforrósított zsiradékos serpenyőbe tesszük, majd egy picit lepirítjuk, utána a felvert tojást egyenletesen eloszlatjuk rajta, és közben fakanállal folyamatosan kevergetjük, és készre sütjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2010
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 18.

Ajánló

A ropogós baconszeletekkel és friss paradicsom- és paprikaszeletekkel tálalom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojásos nokedli Juhász István konyhájából
Juhász István 36 recept

Egy gyors ebédre vagy vacsorára remek választás bármilyen évszakban. Alapként készíthetjük csak tojás-liszt kombinációval, de tejföllel is nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...