Tojásos lecsó gazdagon
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
Lecsó
-
68 kcal
-
246 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
200g tv-paprika33 kcal
-
125g paradicsom23 kcal
-
11 kcal
-
0g só0 kcal
-
10 kcal
-
25g kolbász113 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
Lecsó
-
30g mangalica zsír271 kcal
-
150g mangalica szalonna983 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
800g tv-paprika131 kcal
-
500g paradicsom90 kcal
-
16g fűszerpaprika45 kcal
-
0g só0 kcal
-
41 kcal
-
100g kolbász452 kcal
-
440g tojás554 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
Lecsó
-
1.3g mangalica zsír12 kcal
-
6.6g mangalica szalonna43 kcal
-
7.9g vöröshagyma3 kcal
-
35.3g tv-paprika6 kcal
-
22.1g paradicsom4 kcal
-
0.7g fűszerpaprika2 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.2g sűrített paradicsom2 kcal
-
4.4g kolbász20 kcal
-
19.4g tojás24 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.1 g
Zsír
-
Összesen 54 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 401 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1122 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 322 mg
-
Nátrium 595 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 400.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 346 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 155 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 315 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 188 micro
-
β-karotin 2062 micro
-
β-crypt 268 micro
-
Likopin 6812 micro
-
Lut-zea 1959 micro
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.5 g
Zsír
-
Összesen 215.8 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 1604 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4487.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 431 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 237 mg
-
Foszfor 1286 mg
-
Nátrium 2379 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.1 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1601.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1384 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 619 mg
-
D vitamin: 348 micro
-
K vitamin: 108 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 369 micro
-
Kolin: 1260 mg
-
Retinol - A vitamin: 624 micro
-
α-karotin 752 micro
-
β-karotin 8248 micro
-
β-crypt 1071 micro
-
Likopin 27247 micro
-
Lut-zea 7837 micro
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 198.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 364 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 1202 micro
-
Lut-zea 346 micro
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Lecsó
-
2 ek mangalica zsír
-
150 g mangalica szalonna
-
2 közepes db vöröshagyma
-
800 g tv-paprika
-
500 g paradicsom
-
4 ek fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
50 g sűrített paradicsom
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
Lecsó
- A csécsi szalonnát apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és szintén felkockázzuk.
- A paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot pedig kisebb darabokra vágjuk.
- A szalonnát mangalicazsíron elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük.
- Az egészet megszórjuk édes fűszerpaprikával, és hozzákeverjük a paradicsomot és a paprikát.
- Miután a zöldségek kissé összeestek, sózzuk, borsozzuk, majd jól megkeverjük, és lefedve, közepes lángon 15-20 percig pároljuk.
- Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és azzal is tovább főzzük még pár percig.
- Végül hozzáadjuk a szeletelt páros kolbászt, és hagyjuk vele még egyet rottyanni.
- A tojásokat sóval, borssal elkeverjük.
- Serpenyőben olajat hevítünk, és a tojásból egy közepesen lágy rántottát készítünk. Hozzákanalazunk a kész lecsóból, óvatosan összeforgatjuk, és már készen is vagyunk.
- Gőzölgő lecsónkat friss kenyérrel tálaljuk.
Bevált ez a recept?
Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
- Elkészítettem: 97 alkalommal
- Receptkönyvben: 159
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 24221
- Feltöltés dátuma: 2021. április 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A lecsó a nyár egyik legnépszerűbb ultimét étele. Biztosan mindenki kóstolta már valamilyen formában, ismeri, szereti, és van saját családi receptje is, ami egész biztosan különbözik a többitől – mindenkinek a saját verziója a legfinomabb. Alapja a friss hagyma, a paprika és a paradicsom, de legtöbbünknél elengedhetetlen kelléke még a szalonna és a kolbász is, ami az egész testét és lelkét adja. Persze a végén egy laza állagú tojásrántottával is elkeverhetjük, ha úgy szeretjük. Friss, házi kovászos kenyérrel, gazdagon tunkolva fogyasszuk!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!