r
Nosalty Logó

Tojásos lecsó gazdagon

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Penny Market
Tojásos lecsó gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Lecsó

Összesen 658 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Lecsó

Összesen 2633 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Lecsó

Összesen 116 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    401 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1122 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    188 micro
  • β-karotin
    2062 micro
  • β-crypt
    268 micro
  • Likopin
    6812 micro
  • Lut-zea
    1959 micro
Összesen 658 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.5 g

Zsír

  • Összesen
    215.8 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1604 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4487.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1286 mg
  • Nátrium
    2379 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1601.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1384 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    619 mg
  • D vitamin:
    348 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    1260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    624 micro
  • α-karotin
    752 micro
  • β-karotin
    8248 micro
  • β-crypt
    1071 micro
  • Likopin
    27247 micro
  • Lut-zea
    7837 micro
Összesen 2633 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    1202 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 116 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Lecsó

Elkészítés

Lecsó

  1. A csécsi szalonnát apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és szintén felkockázzuk.
  2. A paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot pedig kisebb darabokra vágjuk.
  3. A szalonnát mangalicazsíron elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük.
  4. Az egészet megszórjuk édes fűszerpaprikával, és hozzákeverjük a paradicsomot és a paprikát.
  5. Miután a zöldségek kissé összeestek, sózzuk, borsozzuk, majd jól megkeverjük, és lefedve, közepes lángon 15-20 percig pároljuk.
  6. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és azzal is tovább főzzük még pár percig.
  7. Végül hozzáadjuk a szeletelt páros kolbászt, és hagyjuk vele még egyet rottyanni.
  8. A tojásokat sóval, borssal elkeverjük.
  9. Serpenyőben olajat hevítünk, és a tojásból egy közepesen lágy rántottát készítünk. Hozzákanalazunk a kész lecsóból, óvatosan összeforgatjuk, és már készen is vagyunk.
  10. Gőzölgő lecsónkat friss kenyérrel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 97 alkalommal
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 24139
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojásos lecsó gazdagon
Penny Market 12 recept

A lecsó a nyár egyik legnépszerűbb ultimét étele. Biztosan mindenki kóstolta már valamilyen formában, ismeri, szereti, és van saját családi receptje is, ami egész biztosan különbözik a többitől – mindenkinek a saját verziója a legfinomabb. Alapja a friss hagyma, a paprika és a paradicsom, de legtöbbünknél elengedhetetlen kelléke még a szalonna és a kolbász is, ami az egész testét és lelkét adja. Persze a végén egy laza állagú tojásrántottával is elkeverhetjük, ha úgy szeretjük. Friss, házi kovászos kenyérrel, gazdagon tunkolva fogyasszuk!

Hozzávalók

Lecsó

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...