r
Nosalty Logó

Tojásos-kolbászos pizza

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tojásos-kolbászos pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1989 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 3978 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 268 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.8 g

Zsír

  • Összesen
    91.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    558 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5672.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    634 mg
  • Nátrium
    4642 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    778 micro
Összesen 1989 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.6 g

Zsír

  • Összesen
    183.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11345.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1268 mg
  • Nátrium
    9283 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    539 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    471 micro
  • Kolin:
    929 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1556 micro
Összesen 3978 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    763.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    625 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta készítése: a 1,5 dl langyos vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, és meleg helyre tesszük.
  2. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót és az olajat. Összegyúrjuk az élesztős vízzel az egészet (jól eldolgozzuk), kemény, de rugalmas tésztát kell kapnunk, lehet hogy némi langyos vizet hozzá kell adnunk.
  3. Meleg helyen fél órán át pihentetjük.
  4. Miután megkelt a tészta, két részre osztjuk, és 4 mm vastagra nyújtjuk. A tepsit (közepes nagyságú) vékonyan kiolajozzuk, és a tésztát beletesszük. Ezután rátesszük a feltétet. (Kétpizza lesz belőle.)
  5. Feltét: a tejfölbe fokhagymanyomóval belenyomjuk a fokhagymagerezdeket. Ezzel a szósszal megkenjük a tésztát, ezután ízlés szerint megszórjuk az apróra vágott kolbásszal és vöröshagymával. A tetejére sajtot reszelünk. (A megadott mennyiségek csak egy pizzához elegendőek.)
  6. Előmelegített sütőbe tesszük, és majdnem készre sütjük (15 perc). Kivesszük a sütőből és ráütjük a tojásokat, mintha tükörtojást készítenénk. Visszatesszük a sütőbe és véglegesre sütjük.
  7. A tészta másik felét le lehet fagyasztani, vagy másféle feltéttel elkészíteni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 34x26x5
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 18303
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tészta receptje egy régi Nők lapjából való, a feltét eddig lecsó volt, most kipróbáltuk ezt az új ötletet, és nagyon ízlett.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...