Tojásos hajócskák
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
475
kcal
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához:
-
200g finomliszt728 kcal
-
10g friss élesztő11 kcal
-
125g író50 kcal
-
4g só0 kcal
Azon kívül:
Összesen
1422
kcal
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához:
-
30.6g finomliszt111 kcal
-
1.5g friss élesztő2 kcal
-
19.1g író8 kcal
-
0.5g só0 kcal
Azon kívül:
Összesen
218
kcal
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.1 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 182 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 956.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 216 mg
-
Nátrium 585 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 84.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 255 micro
Összesen
475
kcal
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.4 g
Zsír
-
Összesen 51.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 545 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2868.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 259 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 648 mg
-
Nátrium 1755 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 254 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 250 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 120 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 205 micro
-
Kolin: 473 mg
-
Retinol - A vitamin: 249 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 766 micro
Összesen
1422
kcal
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 439 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 269 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
218
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához:
- Az élesztőt feloldjuk a hideg íróban, majd hozzáadjuk a sót is.
- Az írót a liszthez keverjük, sima tésztává gyúrjuk. A tésztát egy fedeles műanyag tálba tesszük, a fedővel jól lezárjuk, és 12 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
- A tésztát átgyúrjuk, hozzámorzsoljuk a túró felét, és jól beledolgozzuk.
- A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, kb. 15x10 cm-es négyszögekké nyújtjuk. A szélesebb végeket egy kicsit visszahajtjuk, majd keskenyebb végeknél összenyomkodva, hajókat formázunk.
- Belemorzsoljuk a maradék túrót, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
- 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb. 15-20 percig sütjük, majd kivesszük, mindegyik fészekbe egy-egy tojást teszünk.
- Sózzuk, borsozzuk, és további 5-8 percig sütjük, amíg a tojásfehérje eléri a kívánt állagot.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 28 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2067
- Feltöltés dátuma: 2014. június 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Nekem most finom, erdélyi juhtúróm volt, de elkészíthetjük fetával vagy sajttal is.