Tojásos galuska (tej-és gluténmentes)
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Egyetek még
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 4% Zsír
A salátához
-
400g víz0 kcal
-
20g ecet4 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
4g só0 kcal
-
330g fejessaláta32 kcal
A galuskához
A tojáshoz
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
100g víz0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g só0 kcal
-
275g tojás346 kcal
Összesen
2907
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 4% Zsír
A salátához
-
400g víz0 kcal
-
20g ecet4 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
4g só0 kcal
-
330g fejessaláta32 kcal
A galuskához
A tojáshoz
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
100g víz0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g só0 kcal
-
275g tojás346 kcal
Összesen
2907
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 4% Zsír
A salátához
-
15.8g víz0 kcal
-
0.8g ecet0 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
13.1g fejessaláta1 kcal
A galuskához
A tojáshoz
-
7.9g főzőtejszín10 kcal
-
4g víz0 kcal
-
0.4g leveskocka1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
10.9g tojás14 kcal
Összesen
114
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 143 g
Zsír
-
Összesen 97.2 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 1510 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11046.9 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 820 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 993 mg
-
Foszfor 3653 mg
-
Nátrium 5365 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 25 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 370.8 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 1748.6 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1219 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 322 micro
-
K vitamin: 254 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 646 micro
-
Kolin: 1196 mg
-
Retinol - A vitamin: 810 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4896 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4934 micro
Összesen
2907
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 143 g
Zsír
-
Összesen 97.2 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 1510 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11046.9 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 820 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 993 mg
-
Foszfor 3653 mg
-
Nátrium 5365 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 25 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 370.8 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 1748.6 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1219 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 322 micro
-
K vitamin: 254 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 646 micro
-
Kolin: 1196 mg
-
Retinol - A vitamin: 810 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4896 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4934 micro
Összesen
2907
kcal
- 6% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 437 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 212 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 69.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 194 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 195 micro
Összesen
114
kcal
Hozzávalók
A salátához
A galuskához
A tojáshoz
-
1 dl víz
-
1 db leveskocka
-
1 ízlés szerint bors
-
1 ízlés szerint só
-
5 db tojás
Elkészítés
A salátához
- Először 2,5-3 l vizet felrakunk a tűzhelyre, sózzuk és lefedjük.
- Amíg a víz felforr elkészítjük a saláta ecetet. A vízhez kb 4 ek 5 %-os ecetet öntünk. Ízlés szerint sózzuk és cukrozzuk, majd megtisztítjuk a salátát. Leveleire bontjuk és folyóvíz alatt alaposan megmossuk, majd egy szűrőedényben lecsepegtetjük. Ha kész, akkor beleforgatjuk a salátaecetbe. Tálalásig a hűtőbe rakjuk.
A galuskához
- Ha a víz forr, akkor közepes hőmérsékletre állítjuk a tűzhelyet és nekiállhatunk a galuskatésztának.
- Egy edénybe gluténmentes darált zabot öntünk. Ízlés szerint sózzuk, majd jöhet 3 tojás, 5 dl víz és egy fakanállal kidolgozzuk a tésztát. (A normál lisztes galuska anyaghányada alapján, fél kiló liszthez 3 tojásra és 3 dl vízre van szükség. A darált zab több vizet képes felszívni, ezért nekem 5 dl víze volt szükségem.)
- Ha kész a tészta, már szaggathatjuk is. A szaggatáshoz szükségünk van még egy edény hideg vízre is, ugyanis lehűtjük vele a galuskaszaggatót és így nem sül rá a tészta azonnal a felületére.
- A tésztának először csak az egyik felét szaggatjuk ki. Egyszerűen egy habkártya segítségével átpréseljük a szaggatón. Ha kiszaggattuk, akkor levesszük a szaggatót, megkeverjük és amint felforrt egy szűrőkanállal kivesszük a galuskákat. A tészta másik felével ugyanígy járunk el.
A tojáshoz
- Ha kész vagyunk a galuskával, akkor szükség lesz egy teflonnal bevont lábasra vagy egy jókora serpenyőre, amibe 2 dl vegán főző krémet öntünk. A főzőkrém poharát kiöblítjük egy dl vízzel és ezt is hozzáadjuk, majd felforraljuk.
- Amíg felforr felütünk 5 tojást és egy habverővel felverjük. Ha a főzőkrém forr, ízesítjük egy leveskockával, ízlés szerint borssal és sóval, majd jöhet a galuska is bele. Közepes fokozaton folyamatos kevergetés mellett 5 percig főzzük. Ez idő alatt szinte maradéktalanul magába szívja a galuska a főzőkrémet, majd beleöntjük a tojásokat és egészen addig pároljuk, amíg a jól besűrűsödik. Ha elkészült félrehúzzuk és tálaljuk. Jó étvágyat!
- Receptkönyvben: 2
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 551
- Feltöltés dátuma: 2023. február 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Egyetek még
3 recept