r
Nosalty Logó

Tojásos galuska (tej-és gluténmentes)

2,7

3 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Egyetek még
Tojásos galuska (tej-és gluténmentes)

Hozzávalók

A salátához

A galuskához

A tojáshoz

2907
Kalória
143g
Fehérje
370.8g
Szénhidrátok
97.2g
Zsír
1748.6g
Víz
1.5kg
Koleszterin
55.7g
Rost
32.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A salátához

A galuskához

A tojáshoz

Összesen 2907 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A salátához

A galuskához

A tojáshoz

Összesen 2907 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A salátához

A galuskához

A tojáshoz

Összesen 114 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    143 g

Zsír

  • Összesen
    97.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11046.9 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    820 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    993 mg
  • Foszfor
    3653 mg
  • Nátrium
    5365 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    370.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

Víz

  • Összesen
    1748.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1219 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    322 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    646 micro
  • Kolin:
    1196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    810 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4896 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4934 micro
Összesen 2907 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    143 g

Zsír

  • Összesen
    97.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11046.9 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    820 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    993 mg
  • Foszfor
    3653 mg
  • Nátrium
    5365 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    370.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

Víz

  • Összesen
    1748.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1219 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    322 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    646 micro
  • Kolin:
    1196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    810 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4896 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4934 micro
Összesen 2907 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

A salátához

  1. Először 2,5-3 l vizet felrakunk a tűzhelyre, sózzuk és lefedjük.
  2. Amíg a víz felforr elkészítjük a saláta ecetet. A vízhez kb 4 ek 5 %-os ecetet öntünk. Ízlés szerint sózzuk és cukrozzuk, majd megtisztítjuk a salátát. Leveleire bontjuk és folyóvíz alatt alaposan megmossuk, majd egy szűrőedényben lecsepegtetjük. Ha kész, akkor beleforgatjuk a salátaecetbe. Tálalásig a hűtőbe rakjuk.

A galuskához

  1. Ha a víz forr, akkor közepes hőmérsékletre állítjuk a tűzhelyet és nekiállhatunk a galuskatésztának.
  2. Egy edénybe gluténmentes darált zabot öntünk. Ízlés szerint sózzuk, majd jöhet 3 tojás, 5 dl víz és egy fakanállal kidolgozzuk a tésztát. (A normál lisztes galuska anyaghányada alapján, fél kiló liszthez 3 tojásra és 3 dl vízre van szükség. A darált zab több vizet képes felszívni, ezért nekem 5 dl víze volt szükségem.)
  3. Ha kész a tészta, már szaggathatjuk is. A szaggatáshoz szükségünk van még egy edény hideg vízre is, ugyanis lehűtjük vele a galuskaszaggatót és így nem sül rá a tészta azonnal a felületére.
  4. A tésztának először csak az egyik felét szaggatjuk ki. Egyszerűen egy habkártya segítségével átpréseljük a szaggatón. Ha kiszaggattuk, akkor levesszük a szaggatót, megkeverjük és amint felforrt egy szűrőkanállal kivesszük a galuskákat. A tészta másik felével ugyanígy járunk el.

A tojáshoz

  1. Ha kész vagyunk a galuskával, akkor szükség lesz egy teflonnal bevont lábasra vagy egy jókora serpenyőre, amibe 2 dl vegán főző krémet öntünk. A főzőkrém poharát kiöblítjük egy dl vízzel és ezt is hozzáadjuk, majd felforraljuk.
  2. Amíg felforr felütünk 5 tojást és egy habverővel felverjük. Ha a főzőkrém forr, ízesítjük egy leveskockával, ízlés szerint borssal és sóval, majd jöhet a galuska is bele. Közepes fokozaton folyamatos kevergetés mellett 5 percig főzzük. Ez idő alatt szinte maradéktalanul magába szívja a galuska a főzőkrémet, majd beleöntjük a tojásokat és egészen addig pároljuk, amíg a jól besűrűsödik. Ha elkészült félrehúzzuk és tálaljuk. Jó étvágyat!

Recept infó

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes cukkinis rizottó

A cukkinis rizottó egy finom és krémes olasz étel, amit könnyen elkészíthetsz otthon. A rizottó készítési módja miatt a rizs krémes lesz, anélkül, hogy ténylegesen hozzáadnánk ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!