r
Nosalty Logó

Tojásos galuska 6.- sütőben

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Tojásos galuska 6.- sütőben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A feltéthez

A galuskához

Összesen 1142 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A feltéthez

A galuskához

Összesen 4564 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A feltéthez

A galuskához

Összesen 232 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1942.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    1290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    402 micro
Összesen 1142 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.1 g

Zsír

  • Összesen
    166.5 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7768.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    365 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1614 mg
  • Nátrium
    5159 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    615.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    993.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    253 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    955 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1607 micro
Összesen 4564 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A feltéthez

A galuskához

Elkészítés

A feltéthez

  1. A szalonnákat kockázzuk fel és pirítsuk meg őket kevés zsíron.
  2. A tojásokat verjük fel, és keverjük össze a tejföllel, valamint egy kevés zsírral a szalonna alól, sózzuk. Fontos, hogy a zsír már csak meleg legyen, véletlenül sem forró.
  3. Forgassuk össze a habart tojást a galuskákkal, majd tegyük tűzálló edénybe és süssük a sütőben 200 fokon, kb. 15-20 percet.
  4. Szórjuk meg fűszerpaprikával és frissen őrölt feketeborssal, tálaljuk azonnal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 13997
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 07.

Ajánló

Klasszikus öntetű (víz, ecet, cukor) fejes salátával az igazi.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojásos galuska 6.- sütőben
Kornél 167 recept

Paprikás csirke mellé készítettem tojásos galuskát. Meg lehet bolondítani egy kis reszelt sajttal, mind a habart tojásba, mind pedig a galuska tetejére tehetünk belőle a sütés előtt.

Hozzávalók

A feltéthez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...