r
Nosalty Logó

Tojás nélküli diós-kakaós csiga tortaformában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
VnéEdit
Tojás nélküli diós-kakaós csiga tortaformában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A kakaós töltelékhez

A csigák locsolásához

A csigák oldalának és a formának a lekenéséhez

Összesen 621 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A kakaós töltelékhez

A csigák locsolásához

A csigák oldalának és a formának a lekenéséhez

Összesen 3741 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A kakaós töltelékhez

A csigák locsolásához

A csigák oldalának és a formának a lekenéséhez

Összesen 344 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 621 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66 g

Zsír

  • Összesen
    185.9 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2119.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    549 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    928 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    822 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    805 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 3741 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 344 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diós töltelékhez

A kakaós töltelékhez

A csigák locsolásához

A csigák oldalának és a formának a lekenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a porcukorral, sóval. A megkelt élesztőt hozzáöntjük, a megmaradt langyos tejjel, jól kidagasztjuk, majd hozzáadjuk a langyos olvasztott vajat, és szép szálasra kidolgozzuk. Addig dagasztjuk, míg az edény falától elválik. Kelesztő tálba tesszük, majd duplájára kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát két részre vágjuk. Téglalap alakúra kinyújtjuk, lekenjük olajjal, és az összekevert diós tölteléket rászórjuk. Felsodorjuk, mint a bejglit. 1,5 cm vastagra szeleteljük. A másik tésztát is kinyújtjuk, olajjal lekenjük. A kakaóport, fahéjat, cukrot elkeverjük, és megszórjuk a tésztalapot. Feltekerjük, és felszeleteljük.
  3. A formát olajjal kikenjük, az oldalát is, és a csigákat sorban, szorosan belerakjuk. A csigák így felfelé növekszenek. Olajjal a csigák külső részét egy ecsettel lekenjük. 190 fokra bekapcsoljuk a sütőt, és hideg sütőbe tesszük, míg melegszik a sütő, addig is kel. Sütés közben fóliával betakarjuk, hogy meg ne égjen a teteje. Amikor elérte a hőfokot, kb 30 perc alatt készre sül.
  4. A sütés végén forró vaníliás cukros tejjel meglocsoljuk. Még 5 perc, míg magába szívja, és kész is van. Nagyon finom lett.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26×26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2309
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Mara tésztareceptje után készítettem tortaformában. Nagyon finom lett. Köszönet a receptért.

Hozzávalók

A tésztához

A diós töltelékhez

A kakaós töltelékhez

A csigák locsolásához

A csigák oldalának és a formának a lekenéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...