Tojás nélküli diós-kakaós csiga tortaformában
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
58g finomliszt212 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
33g tej19 kcal
-
0g só0 kcal
A diós töltelékhez
A kakaós töltelékhez
A csigák locsolásához
-
17g tej9 kcal
-
6 kcal
A csigák oldalának és a formának a lekenéséhez
-
18 kcal
Összesen
621
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
350g finomliszt1274 kcal
-
30g élesztő32 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
200g tej112 kcal
-
0g só0 kcal
A diós töltelékhez
A kakaós töltelékhez
A csigák locsolásához
-
100g tej56 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A csigák oldalának és a formának a lekenéséhez
-
12g napraforgó olaj106 kcal
Összesen
3741
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
32.2g finomliszt117 kcal
-
2.8g élesztő3 kcal
-
4.6g porcukor18 kcal
-
11g vaj79 kcal
-
18.4g tej10 kcal
-
0g só0 kcal
A diós töltelékhez
A kakaós töltelékhez
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
4.6g cukor18 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A csigák locsolásához
-
9.2g tej5 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
A csigák oldalának és a formának a lekenéséhez
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
Összesen
344
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 31 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 353.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 155 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.5 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 15.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
621
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66 g
Zsír
-
Összesen 185.9 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 258 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2119.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 549 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 300 mg
-
Foszfor 928 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 465 g
-
Cukor 176 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 91.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 822 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 432 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 805 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 202 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
3741
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 8.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
344
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
35 dkg finomliszt
-
3 dkg élesztő
-
5 dkg porcukor
-
2 dl tej
-
1 csipet só
A diós töltelékhez
A kakaós töltelékhez
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
5 dkg cukor
-
1 kávéskanál fahéj
A csigák locsolásához
-
1 dl tej
-
1 csomag vaníliás cukor
A csigák oldalának és a formának a lekenéséhez
-
1.5 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a porcukorral, sóval. A megkelt élesztőt hozzáöntjük, a megmaradt langyos tejjel, jól kidagasztjuk, majd hozzáadjuk a langyos olvasztott vajat, és szép szálasra kidolgozzuk. Addig dagasztjuk, míg az edény falától elválik. Kelesztő tálba tesszük, majd duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát két részre vágjuk. Téglalap alakúra kinyújtjuk, lekenjük olajjal, és az összekevert diós tölteléket rászórjuk. Felsodorjuk, mint a bejglit. 1,5 cm vastagra szeleteljük. A másik tésztát is kinyújtjuk, olajjal lekenjük. A kakaóport, fahéjat, cukrot elkeverjük, és megszórjuk a tésztalapot. Feltekerjük, és felszeleteljük.
- A formát olajjal kikenjük, az oldalát is, és a csigákat sorban, szorosan belerakjuk. A csigák így felfelé növekszenek. Olajjal a csigák külső részét egy ecsettel lekenjük. 190 fokra bekapcsoljuk a sütőt, és hideg sütőbe tesszük, míg melegszik a sütő, addig is kel. Sütés közben fóliával betakarjuk, hogy meg ne égjen a teteje. Amikor elérte a hőfokot, kb 30 perc alatt készre sül.
- A sütés végén forró vaníliás cukros tejjel meglocsoljuk. Még 5 perc, míg magába szívja, és kész is van. Nagyon finom lett.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26×26
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2309
- Feltöltés dátuma: 2015. március 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
VnéEdit
295 recept
Mara tésztareceptje után készítettem tortaformában. Nagyon finom lett. Köszönet a receptért.