r
Nosalty Logó

Tojás with love

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Tojás with love
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 492 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1478 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 256 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2185.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    649 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    996 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 492 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.8 g

Zsír

  • Összesen
    120 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    925 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6557.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1946 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    1368 mg
  • Nátrium
    2989 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1041 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1024 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    897 micro
Összesen 1478 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1134.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A virsliket félbevágjuk, de a végük maradjon egyben. Mindkettőt kifordítjuk, szív formájúra alakítjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  3. A tojásokat sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a petrezselymet, majd villával enyhén felverjük.
  4. A reszelt sajtból félreteszünk 3 evőkanálnyit, a többivel kitöltjük a szívformákat. (A széleken jól tömörítsük a sajtot.)
  5. Minden szívbe öntünk a tojásból.
  6. Gyorsan tegyük a tepsit az előmelegített sütőbe, és kb. 15 perc alatt süssük készre. (10 perc után is kivehető, ha valaki lágyabban szereti a tojást.)
  7. Melegen megszórjuk még a maradék sajttal és kevés pirospaprikával.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3445
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régebbi Nők Lapjából tettem félre ezt a mutatós receptet. Voltak aggályaim az elkészítését illetően: hogy marad ilyen alakú sülés közben a virsli, nem folyik-e ki a tojás stb. Megosztom a tapasztalataimat: A virsli állagától sok függ. Jobb minőségűt válasszunk, a nagyon puhák szétesnek. Legjobb talán bécsi virslit venni. Nekem rövidebb, tömzsibb virslik voltak itthon, szétvágás után nem tudtam őket kifordítani, ezért minden szálat hosszában 4 részre vágtam és kettesével összeillesztgettem őket. Szükségem volt kettétört fogpiszkálókra is, azokkal rögzítettem a szívformákat, így viszonylag jól megtartották a formájukat. (Tálalás előtt ne felejtsük el kiszedegetni a fogpiszkálókat!) Hiába nyomkodtam jól el a sajtot a szívformákban, kifolyt a virslik mellet. Utólag azt mondom, hogy egyáltalán nem baj, így is nagyon mutatósra sültek! Ha hosszabb virslivel készítjük, nyugodtan üssünk mindegyik szív közepébe egy egész tojást, így is nagyon szépek lesznek, és az talán nem is folyik olyan könnyen szét. Összességében: nagyon ízletes étel, ráadásul mutatós is, érdemes mosolyt csalni vele szeretteink arcára! Tökéletes meglepetés reggeli! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...