Tojás with love
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
70g virsli188 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
67g trappista sajt235 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
210g virsli565 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
36.3g virsli98 kcal
-
28.5g tojás36 kcal
-
34.6g trappista sajt122 kcal
-
0.5g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.9 g
Zsír
-
Összesen 40 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 308 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2185.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 649 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 456 mg
-
Nátrium 996 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 109.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 347 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 341 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 299 micro
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.8 g
Zsír
-
Összesen 120 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 925 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6557.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 1946 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 1368 mg
-
Nátrium 2989 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 329.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1041 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 161 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 458 mg
-
Retinol - A vitamin: 1024 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 210 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 897 micro
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.1 g
Zsír
-
Összesen 20.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1134.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 337 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 237 mg
-
Nátrium 517 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 57.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 180 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 177 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 155 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük.
- A virsliket félbevágjuk, de a végük maradjon egyben. Mindkettőt kifordítjuk, szív formájúra alakítjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
- A tojásokat sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a petrezselymet, majd villával enyhén felverjük.
- A reszelt sajtból félreteszünk 3 evőkanálnyit, a többivel kitöltjük a szívformákat. (A széleken jól tömörítsük a sajtot.)
- Minden szívbe öntünk a tojásból.
- Gyorsan tegyük a tepsit az előmelegített sütőbe, és kb. 15 perc alatt süssük készre. (10 perc után is kivehető, ha valaki lágyabban szereti a tojást.)
- Melegen megszórjuk még a maradék sajttal és kevés pirospaprikával.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3445
- Feltöltés dátuma: 2011. december 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Egy régebbi Nők Lapjából tettem félre ezt a mutatós receptet. Voltak aggályaim az elkészítését illetően: hogy marad ilyen alakú sülés közben a virsli, nem folyik-e ki a tojás stb. Megosztom a tapasztalataimat: A virsli állagától sok függ. Jobb minőségűt válasszunk, a nagyon puhák szétesnek. Legjobb talán bécsi virslit venni. Nekem rövidebb, tömzsibb virslik voltak itthon, szétvágás után nem tudtam őket kifordítani, ezért minden szálat hosszában 4 részre vágtam és kettesével összeillesztgettem őket. Szükségem volt kettétört fogpiszkálókra is, azokkal rögzítettem a szívformákat, így viszonylag jól megtartották a formájukat. (Tálalás előtt ne felejtsük el kiszedegetni a fogpiszkálókat!) Hiába nyomkodtam jól el a sajtot a szívformákban, kifolyt a virslik mellet. Utólag azt mondom, hogy egyáltalán nem baj, így is nagyon mutatósra sültek! Ha hosszabb virslivel készítjük, nyugodtan üssünk mindegyik szív közepébe egy egész tojást, így is nagyon szépek lesznek, és az talán nem is folyik olyan könnyen szét. Összességében: nagyon ízletes étel, ráadásul mutatós is, érdemes mosolyt csalni vele szeretteink arcára! Tökéletes meglepetés reggeli! :)