r
Nosalty Logó

Tojás- és laktózmentes krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tojás- és laktózmentes krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Lapok

Krém

Elkészítés

Összesen 406 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Lapok

Krém

Elkészítés

Összesen 4855 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Lapok

Krém

Elkészítés

Összesen 197 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 406 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.3 g

Zsír

  • Összesen
    150.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3089.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    467 mg
  • Foszfor
    1156 mg
  • Nátrium
    797 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    798.6 g
  • Cukor
    366 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1405.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1229 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    946 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 4855 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Lapok

Krém

Elkészítés

Elkészítés

Lapok

  1. Az olvadt margarinhoz hozzáadjuk a lap többi hozzávalóit, összegyúrjuk, majd 1-2 órára lefedve hűtőbe tesszük.
  2. Kettéosztjuk, mindkét felét egyenként kinyújtjuk, majd áttesszük egy-egy sütőpapiros gáztepsi hátára. Nem baj, ha lelógnak a szélek, sülés közben egy kissé összemegy a lap.
  3. Előmelegített lerben 180°C-on egyenként megsütjük, amíg felhólyagosodik, és enyhén pirulni kezd. Nagyjából 12 perc elég, de lerfüggő.

Krém

  1. A pudingporhoz hozzákavarjuk óvatosan a lisztet, a darát meg a cukrot, majd kb. 300 ml tejjel óvatosan összekeverjük, a többi tejben megfőzzük.

Elkészítés

  1. A kihűlt alsó lapot megkenjük a még meleg krém felével. Elég kemény lesz, nem fog lefolyni.
  2. A krém másik felébe habverővel belekeverjük a karob port, majd a világos krémre kenjük, lefedjük a szebbik tésztalappal. Amíg még meleg a süti, lefedjük alufóliával, hogy az alsó lap is megpuhulhasson.
  3. Éjjelre fóliásan megy a hűtőbe, másnap szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 24 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2600
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 25.

Ajánló

Ízlés szerint szeletelés előtt porcukorral meg lehet hinteni. Lemondtam a porcukorról, mert utaztattam a sütit, és végül elég édes nélküle is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gyerekeim tojás- és laktózallergiásak, ezért utánanéztem és összeállítottam egy olyan krémes receptet, aminek végül is majdnem semmi köze nincs az eredetihez, de az íze hasonlít és szó szerint nyakalták a gyerekeim, én meg örültem, hogy végre ehetnek ők is "rendesebb" sütit :-) Kb. 15-en ettük meg a sütit, ezért írtam a maximumot az adagszámhoz.

Hozzávalók

Lapok

Krém

Elkészítés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...