Többmagvas halszelet rántva 2. -bundázott tilápia
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 25% Zsír
A halhoz
-
200g tilápia192 kcal
-
0g só0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
A panírozáshoz és a magos zsemlemorzsához
-
45g finomliszt164 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g tökmag45 kcal
-
23 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
-
15g zsemlemorzsa59 kcal
Összesen
1343
kcal
- 14% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 25% Zsír
A halhoz
-
400g tilápia384 kcal
-
0g só0 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
A panírozáshoz és a magos zsemlemorzsához
-
90g finomliszt328 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
20g tökmag89 kcal
-
47 kcal
-
14g szezámmag80 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
Összesen
2688
kcal
- 14% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 25% Zsír
A halhoz
-
47.5g tilápia46 kcal
-
0g só0 kcal
-
20.2g napraforgó olaj178 kcal
A panírozáshoz és a magos zsemlemorzsához
-
10.7g finomliszt39 kcal
-
13.1g tojás16 kcal
-
2.4g tökmag11 kcal
-
6 kcal
-
1.7g szezámmag10 kcal
-
3.6g zsemlemorzsa14 kcal
Összesen
320
kcal
- 14% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.8 g
Zsír
-
Összesen 101.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 280 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1305.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 589 mg
-
Nátrium 286 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 200.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 288 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 238 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 252 micro
Összesen
1343
kcal
- 14% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 113.6 g
Zsír
-
Összesen 203.4 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 73 g
-
Koleszterin 560 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2610.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 244 mg
-
Kálcium 316 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 280 mg
-
Foszfor 1178 mg
-
Nátrium 573 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 400.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 156 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 75 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 575 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 231 micro
-
Kolin: 476 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 503 micro
Összesen
2688
kcal
- 14% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 24.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 310 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
320
kcal
Hozzávalók
A halhoz
A panírozáshoz és a magos zsemlemorzsához
-
6 evőkanál finomliszt
-
2 db tojás
-
2 ek tökmag
-
1 ek napraforgómag
-
2 ek szezámmag
-
3 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
A halhoz
- A tilápia halat kisebb darabokra, rudacskákra vágjuk, és enyhén besózzuk.
- A magokat egy serpenyőben, együtt megpirítjuk, és egy késes aprítóval megőröljük úgy, hogy picit darabos legyen, majd összekeverjük a zsemlemorzsával.
- A tojást felverjük, sózzuk, kevés vizet adunk hozzá.
- Az olajat felforrósítjuk.
- A haldarabkákat lisztbe, tojásba, majd a magos zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalán megsütjük.
- Papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges zsiradékot.
- Sütés ideje: 8 perc
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6386
- Feltöltés dátuma: 2010. május 05.
Ajánló
Salátával, rizzsel, mártogatóssal kínáljuk. A tilápia halat gyerekeknek is bátran adhatjuk, nincs benne szálka.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Valójában hagyományos módon panírozott tilápia halfalatkákat készítettem, csak a zsemlemorzsa több mint felét pirított őrölt magvakkal helyettesítettem. Nagyon-nagyon finom!