Titokzatos spagetti spenóttal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 490.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 176 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 121.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 213 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 219 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 327 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2549 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5501 micro
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 43.5 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1962.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 163 mg
-
Kálcium 294 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 353 mg
-
Foszfor 703 mg
-
Nátrium 421 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 227.1 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 487 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 851 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 875 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1308 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10194 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22002 micro
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 193.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 47.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 86 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1003 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2166 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A tésztafőző vizet feltesszük főni a 2 fej megpucolt céklával és kevés sóval.
- A forrásban lévő vízbe beletesszük a tésztát és "fogkeményre" főzzük.
- Serpenyőben 2-3 evőkanál olajon enyhén megpirítjuk a vékonyra karikázott fokhagymát.
- A fokhagymára tesszük a spenótot és lassú tűzön fonnyasztjuk pár percig.
- Sajttal megszórva tálaljuk.
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7392
- Feltöltés dátuma: 2010. november 06.
Ajánló
A magasabb vitamintartalom megőrzése érdekében ne pároljuk túl a zöldséget, amikor sötétedik a színe és lágyabb a textúrája levehető a tűzről. Tálalható parmezánnal, vagy más kemény sajttal. Húsok mellé is tálalható, vagy mártásokkal. A kifőtt tészta színét a tészta alapanyaga is befolyásolja.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Anyukák, nagymamák figyelem! Küzdött már a "spenót-szörnnyel"? A felnőttek zöme gyermekkori emlékek, vagy hallomás alapján irtózik a spenóttól, így hogyan várhatnánk el, hogy a gyermekek kedvence legyen, na jó, legalább megegyék. Pedig a spenót több tápanyagot tartalmaz, mint sok más zöldség, magas ásványi anyag, vitamin és nyomelem tartalmú, jól emészthető, kiváló vas és folsav forrás, ráadásul lúgosító hatású. Bár az étel ízében nem jelenik meg, a bennfentes tudni fogja, hogy az ételben elrejtett még egy kiváló élettani hatású zöldséget, a sav-bázis egyensúlyra jótékonyan ható, vérképző, szerteágazó gyógyhatású céklát...