r
Nosalty Logó

Tiroli szívecskék Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Tiroli szívecskék Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 741 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 2960 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 352 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.5 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 741 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.7 g

Zsír

  • Összesen
    187.6 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2590 g
  • Cink
    524 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    405 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    892 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.1 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1523 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    50 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    523 micro
Összesen 2960 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.3 g
  • Cink
    62 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 352 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk belőle, cipóvá formáljuk, és letakarva másnapig hidegre tesszük. Rögtön nem tudjuk felhasználni, mivel elég lágy és ragacsos.

Töltelék

  1. Másnap lisztezett felületen 2-3 mm vastagra nyújtjuk, közepes méretű, szív alakú kiszúróval kiszaggatjuk. Kb 20 db egész lesz.
  2. A fele közepébe 1 mk lekvárt teszünk, a másik felét lekenjük egy kissé felvert tojással, majd ezzel borítjuk be, a széleit óvatosan összenyomjuk.

Tetejére

  1. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojással kicsit lekenjük, cukorral megszórjuk.
  2. Sütés 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig.
  3. Az eredeti recept élesztőt nem tartalmaz, de úgy gondoltam, nem árthat neki.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1315
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tiroli szívecskék Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Ez egy tiroli specialitás, ami nagyon könnyen elkészíthető, mutatós és finom. Forrás: régi Príma konyha magazin.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...