r
Nosalty Logó

Tintahalba fűzött cukkini szeletek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Tintahalba fűzött cukkini szeletek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A sült zöldségekhez

A kuszkuszhoz

A tengeri herkentyűkhöz

Összesen 482 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A sült zöldségekhez

A kuszkuszhoz

A tengeri herkentyűkhöz

Összesen 1445 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A sült zöldségekhez

A kuszkuszhoz

A tengeri herkentyűkhöz

Összesen 105 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2236.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    626 mg
  • Nátrium
    1199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    827 micro
  • β-karotin
    2141 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2787 micro
Összesen 482 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6708.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    784 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1878 mg
  • Nátrium
    3598 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1027.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1146 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    502 micro
  • α-karotin
    2480 micro
  • β-karotin
    6423 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    8361 micro
Összesen 1445 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    473 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    615 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

A sült zöldségekhez

A kuszkuszhoz

A tengeri herkentyűkhöz

Elkészítés

A sült zöldségekhez

  1. Vékony hasábokra szeleteljük a cukkinit és a répát, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, megsózzuk, és rászórjuk a reszelt parmezánt. Sütőben 190°C-on addig sütjük, míg a sajt ropogósra barnul.

A kuszkuszhoz

  1. Másfélszeres mennyiségű vízben megfőzzük a kuszkuszt, közben hozzáadva a zöldségleveskockát, a narancs héját, valamint a levét. A koriandert felaprítjuk, és a kuszkuszhoz adjuk.

A tengeri herkentyűkhöz

  1. Az olívaolajon ropogósra pirítjuk a tintahalkarikákat, sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk őket, majd a vajon kevés sóval megsütjük a garnélákat.
  2. A cukkini- és répacsíkokat csokrokba fogjuk, és egy-egy tintahalkarikával összefogjuk. A maradék tintahalat külön tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1141
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tintahalba fűzött cukkini szeletek
Rosanics Petra 351 recept

Jó pár hete tervezgettem, hogy kimegyek a Hold utcai piacra tintahalat venni. Nos, ma jött el a jeles nap, mikor is az orkánerejű szél ellenére rávettem magam, és elsétáltam. Eredetileg töltött tintahalat szerettem volna csinálni, de csak tintahalkarikát kaptam, így kénytelen voltam részleteiben újratervezni a fejben már összeállított receptet. A narancsos kuszkusz-ízkompozíció régóta izgatja a fantáziámat, így azt mindenképpen ki akartam kísérletezni – csak így nem belülre, hanem kívülre került. A garnéla egyébként hirtelen ötlet volt, olyan csábítóan hevertek ott a hűtőpultban! Összességében szerintem kifejezetten mutatós lett a végeredmény.

Hozzávalók

A sült zöldségekhez

A kuszkuszhoz

A tengeri herkentyűkhöz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...