r
Nosalty Logó

Tintahalba fűzött cukkini szeletek

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rosanics Petra
Tintahalba fűzött cukkini szeletek
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A sült zöldségekhez

A kuszkuszhoz

A tengeri herkentyűkhöz

482
Kalória
30.2g
Fehérje
45.6g
Szénhidrátok
19.5g
Zsír
342.5g
Víz
160.6g
Koleszterin
4.3g
Rost
7.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A sült zöldségekhez

A kuszkuszhoz

A tengeri herkentyűkhöz

Összesen 482 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A sült zöldségekhez

A kuszkuszhoz

A tengeri herkentyűkhöz

Összesen 1445 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A sült zöldségekhez

A kuszkuszhoz

A tengeri herkentyűkhöz

Összesen 105 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2236.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    626 mg
  • Nátrium
    1199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    342.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    827 micro
  • β-karotin
    2141 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2787 micro
Összesen 482 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6708.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    784 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1878 mg
  • Nátrium
    3598 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1027.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1146 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    502 micro
  • α-karotin
    2480 micro
  • β-karotin
    6423 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    8361 micro
Összesen 1445 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    473 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    615 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

A sült zöldségekhez

  1. Vékony hasábokra szeleteljük a cukkinit és a répát, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, megsózzuk, és rászórjuk a reszelt parmezánt. Sütőben 190°C-on addig sütjük, míg a sajt ropogósra barnul.

A kuszkuszhoz

  1. Másfélszeres mennyiségű vízben megfőzzük a kuszkuszt, közben hozzáadva a zöldségleveskockát, a narancs héját, valamint a levét. A koriandert felaprítjuk, és a kuszkuszhoz adjuk.

A tengeri herkentyűkhöz

  1. Az olívaolajon ropogósra pirítjuk a tintahalkarikákat, sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk őket, majd a vajon kevés sóval megsütjük a garnélákat.
  2. A cukkini- és répacsíkokat csokrokba fogjuk, és egy-egy tintahalkarikával összefogjuk. A maradék tintahalat külön tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Jó pár hete tervezgettem, hogy kimegyek a Hold utcai piacra tintahalat venni. Nos, ma jött el a jeles nap, mikor is az orkánerejű szél ellenére rávettem magam, és elsétáltam. Eredetileg töltött tintahalat szerettem volna csinálni, de csak tintahalkarikát kaptam, így kénytelen voltam részleteiben újratervezni a fejben már összeállított receptet. A narancsos kuszkusz-ízkompozíció régóta izgatja a fantáziámat, így azt mindenképpen ki akartam kísérletezni – csak így nem belülre, hanem kívülre került. A garnéla egyébként hirtelen ötlet volt, olyan csábítóan hevertek ott a hűtőpultban! Összességében szerintem kifejezetten mutatós lett a végeredmény.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!