r
Nosalty Logó

Tikka masala marhahússal és káposztával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Tikka masala marhahússal és káposztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 413 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1647 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    360 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 413 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2614.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1401 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1440.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    220 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    456 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    750 micro
  • Kolin:
    501 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    198 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 1647 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felkockázzuk, és a borssal, köménnyel együtt olajon megpároljuk. Fedővel befedjük, így a hús szépen levet ereszt, lehetőség szerint ne sózzuk, majd csak a vége felé, amikor a darabolt káposztát hozzátesszük. Amint szépen megpuhult a hús és a hozzákevert, apró kockára vágott káposzta is, ráöntjük a tikka massala szószt.
  2. Míg a hús pirul, van idő a jázmin rizs elkészítésére. Olajon pároljuk a kb bögrényi rizst, majd vízzel főzzük fedő alatt.
  3. A víz abban az esetben kell, ha a hús alól elfőtt a leve, és nem elég puha még.
  4. Ízletes, szószos-fűszeres egytálételt kapunk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2595
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig is érdekelt az indiai konyha, de gyakran a hozzávalók beszerzésével volt a gondom. Szerencsémre itt Angliában minden második sarkon találni indiai boltot, és a nagyáruházakban minden alapvető indiai fűszer és egyéb extra beszerezhető. Kezdésnek egy nagyon egyszerű étellel kezdtem az indiai gasztroval való ismerkedést, természetesen az én ízlésemre formálva, mivel az indiaik nem esznek marhahúst. Marhahúsos-káposztás tikka masala egy szaftos fűszeres hús, amihez nagyon passzol a jázminrizs vagy akár a naan kenyér. Én most rizzsel készítettem. A tikka masaláról nem sokat tudtam, így az inetrneten néztem utána. Üveges szószt használtam a húshoz (aminek egyébként nem vagyok a híve, de a gyorsaság és egyszerűség kedvéért most így készítettem el). Utánanéztem otthon is beszerezhető, sajnos elég drágán, itt tized annyiba kerül. De ha az ember egy kis indiai ételre éhezik, érdemes beszerezni pár üveggel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...