Thaiföldi halszeletek
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.2 g
Zsír
-
Összesen 45.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 524.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 272 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 219.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 186 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 143 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 148 micro
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 124.7 g
Zsír
-
Összesen 180.8 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 127 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 300 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2099.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 253 mg
-
Kálcium 223 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 209 mg
-
Foszfor 1088 mg
-
Nátrium 319 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.5 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 876.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 229 mg
-
D vitamin: 744 micro
-
K vitamin: 111 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 279 micro
-
Kolin: 293 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 296 micro
-
β-crypt 574 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 593 micro
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 118 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A szeletekre vágott halfilét megkenjük egy kevés olívaolajjal. 1 narancs levét kifacsarjuk, és a halszeletekre locsoljuk. Rászórjuk a fehérborsot is, majd 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
- Ezalatt elkészíthetjük a köretet hozzá, valamint felkarikázhatjuk a maradék 2 db narancsot. Fél óra elteltével a halszeleteket lecsöpögtetjük, megsózzuk, és felhevített olívaolajban kisütjük. Amikor az összes halat megsütöttük, a visszamaradt olajban pár perc alatt megsütjük a narancsszeleteket.
- Párolva sült burgonyával és pfefferóni paprikával tálaljuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7319
- Feltöltés dátuma: 2010. július 18.
Ajánló
Vigyázzunk a fűszerezéssel, mert a halat igen könnyű túlfűszerezni. A tiszta ízek magtartásához nem érdemes túl sok fajta fűszert együtt alkalmazni. Leginkább párolva sült burgonya illik hozzá, de akár párolt rizzsel is tálalhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
A magyarok köztudottan kevés halat fogyasztanak, ezért szeretném ezzel a recepttel bővíteni a halas receptjeink táborát. A halhús az egyik legegészségesebb élelmiszer: esszenciális aminosavak, omega-3 zsírsavak, foszfor, és mikroelemek találhatóak benne fontos szerepe van a szív- és érrendszeri betegségek, egyes daganatos betegségek, és az Alzheimer-kór megelőzésében fehérjetartalma magas, mely könnyen emészthető, teljes értékű fehérje alacsony energiatartalmát alacsony zsírtartalmának köszönheti, mely 1-7% közötti a halhús gazdag vitaminokban, elsősorban D-, E-, B-vitaminokban, különösen B12-ben. Mi nagyon szeretjük a halat, és elég sűrűn készítek mindeféle variációban. Ez a narancsos az egyik kedvencem.