r
Nosalty Logó

Thaiföldi halszeletek

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Thaiföldi halszeletek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 576 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2299 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    143 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 576 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.7 g

Zsír

  • Összesen
    180.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2099.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1088 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    876.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    229 mg
  • D vitamin:
    744 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    574 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    593 micro
Összesen 2299 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szeletekre vágott halfilét megkenjük egy kevés olívaolajjal. 1 narancs levét kifacsarjuk, és a halszeletekre locsoljuk. Rászórjuk a fehérborsot is, majd 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Ezalatt elkészíthetjük a köretet hozzá, valamint felkarikázhatjuk a maradék 2 db narancsot. Fél óra elteltével a halszeleteket lecsöpögtetjük, megsózzuk, és felhevített olívaolajban kisütjük. Amikor az összes halat megsütöttük, a visszamaradt olajban pár perc alatt megsütjük a narancsszeleteket.
  3. Párolva sült burgonyával és pfefferóni paprikával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7319
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 18.

Ajánló

Vigyázzunk a fűszerezéssel, mert a halat igen könnyű túlfűszerezni. A tiszta ízek magtartásához nem érdemes túl sok fajta fűszert együtt alkalmazni. Leginkább párolva sült burgonya illik hozzá, de akár párolt rizzsel is tálalhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A magyarok köztudottan kevés halat fogyasztanak, ezért szeretném ezzel a recepttel bővíteni a halas receptjeink táborát. A halhús az egyik legegészségesebb élelmiszer: esszenciális aminosavak, omega-3 zsírsavak, foszfor, és mikroelemek találhatóak benne fontos szerepe van a szív- és érrendszeri betegségek, egyes daganatos betegségek, és az Alzheimer-kór megelőzésében fehérjetartalma magas, mely könnyen emészthető, teljes értékű fehérje alacsony energiatartalmát alacsony zsírtartalmának köszönheti, mely 1-7% közötti a halhús gazdag vitaminokban, elsősorban D-, E-, B-vitaminokban, különösen B12-ben. Mi nagyon szeretjük a halat, és elég sűrűn készítek mindeféle variációban. Ez a narancsos az egyik kedvencem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...