r
Nosalty Logó

Thai vörös curry csirkével

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
dnbsoldiers
Thai vörös curry csirkével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1321 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    645.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    642 micro
  • β-karotin
    1606 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    108 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2581 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    985 mg
  • Nátrium
    1003 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    922.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    663 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2567 micro
  • β-karotin
    6426 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1095 micro
Összesen 1321 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    217 micro
  • β-karotin
    544 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 111 kcal

Elkészítés

  1. Egy wokban forrósítsunk olajat, tegyük bele a curry pasztát, folyamatos keverés mellett 1 percig pirítsuk, hogy kioldódjanak az aromák.
  2. Öntsük fel kókusztejjel, és jól keverjük el.
  3. Adjuk hozzá az 1-2 cm-es kockákra vágott csirkemellet, és közepes lángon főzzük készre (kb. 15 perc), közben időnként keverjük meg.
  4. Ízesítsük halszósszal, pálmacukorral, lime levéllel és thai bazsalikommal.
  5. Tegyük bele a megtisztított zöldbabot, a karikára vágott sárgarépát és a kockára vágott padlizsánt, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy majdnem ellepje az egészet. Főzzük a zöldségeket roppanósra.
  6. Tálaljuk jázmin rizzsel külön-külön tálban, hogy a rizs ne ázzon el. Díszítsük thai bazsalikom levelekkel.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 19412
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
dnbsoldiers 26 recept

A vörös curry egy népszerű thai étel. A pasztát eredetileg mozsárban összetörve készítik friss alapanyagokból, ami sokkal finomabb a bolti pasztánál. Akinek van kedve, otthon is elkészítheti, ázsiai boltokban beszerezhetők a hozzávalók. A fő összetevők: fokhagyma, mogyoróhagyma (szárított), piros chili paprika, galangal, garnéla paszta, só, kaffir lime héj, koriander gyökér, koriander mag, köménymag, bors és a citromfű. Az étel elkészítéséhez használnak halszószt, cukrot, thai padlizsánt, bambuszrügyet, thai bazsalikomot, húst, úgymint: csirke, marha, sertés, rák, béka, kígyó, kacsa. A hús helyett használnak tofut, de ettől még nem lesz igazán vegetáriánus étel, mert a curry paszta általában tartalmaz garnélát.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...