Thai vörös curry csirkével
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
dnbsoldiers
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
0 kcal
-
35 kcal
-
100g kókusztej197 kcal
-
56g csirkemellfilé68 kcal
-
3g halszósz1 kcal
-
0g pálmacukor0 kcal
-
0g lime levél0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
50g padlizsán12 kcal
-
38g zöldbab10 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
25g víz0 kcal
Összesen
330
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
400g kókusztej788 kcal
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
10g halszósz4 kcal
-
0g pálmacukor0 kcal
-
0g lime levél0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
200g padlizsán48 kcal
-
150g zöldbab41 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
1321
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
0 kcal
-
1.4g napraforgó olaj12 kcal
-
33.9g kókusztej67 kcal
-
19.1g csirkemellfilé23 kcal
-
0.8g halszósz0 kcal
-
0g pálmacukor0 kcal
-
0g lime levél0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
16.9g padlizsán4 kcal
-
12.7g zöldbab3 kcal
-
6.8g sárgarépa2 kcal
-
8.5g víz0 kcal
Összesen
111
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 27 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 645.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 246 mg
-
Nátrium 251 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 230.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 642 micro
-
β-karotin 1606 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 274 micro
Összesen
330
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 64.2 g
Zsír
-
Összesen 108 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2581 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 180 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 334 mg
-
Foszfor 985 mg
-
Nátrium 1003 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 922.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 663 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 180 micro
-
Kolin: 260 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 2567 micro
-
β-karotin 6426 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1095 micro
Összesen
1321
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 218.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 217 micro
-
β-karotin 544 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
111
kcal
Hozzávalók
-
2 ek napraforgó olaj
-
4 dl kókusztej
-
1 db csirkemellfilé
-
1 ek halszósz
-
2 csipet pálmacukor
-
1 db lime levél
-
0.5 db padlizsán
-
15 dkg zöldbab
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 dl víz
Elkészítés
- Egy wokban forrósítsunk olajat, tegyük bele a curry pasztát, folyamatos keverés mellett 1 percig pirítsuk, hogy kioldódjanak az aromák.
- Öntsük fel kókusztejjel, és jól keverjük el.
- Adjuk hozzá az 1-2 cm-es kockákra vágott csirkemellet, és közepes lángon főzzük készre (kb. 15 perc), közben időnként keverjük meg.
- Ízesítsük halszósszal, pálmacukorral, lime levéllel és thai bazsalikommal.
- Tegyük bele a megtisztított zöldbabot, a karikára vágott sárgarépát és a kockára vágott padlizsánt, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy majdnem ellepje az egészet. Főzzük a zöldségeket roppanósra.
- Tálaljuk jázmin rizzsel külön-külön tálban, hogy a rizs ne ázzon el. Díszítsük thai bazsalikom levelekkel.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 149
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 19412
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
dnbsoldiers
26 recept
A vörös curry egy népszerű thai étel. A pasztát eredetileg mozsárban összetörve készítik friss alapanyagokból, ami sokkal finomabb a bolti pasztánál. Akinek van kedve, otthon is elkészítheti, ázsiai boltokban beszerezhetők a hozzávalók. A fő összetevők: fokhagyma, mogyoróhagyma (szárított), piros chili paprika, galangal, garnéla paszta, só, kaffir lime héj, koriander gyökér, koriander mag, köménymag, bors és a citromfű. Az étel elkészítéséhez használnak halszószt, cukrot, thai padlizsánt, bambuszrügyet, thai bazsalikomot, húst, úgymint: csirke, marha, sertés, rák, béka, kígyó, kacsa. A hús helyett használnak tofut, de ettől még nem lesz igazán vegetáriánus étel, mert a curry paszta általában tartalmaz garnélát.